Γαλλία:Mε επεισόδια και συλλήψεις σημαδεύτηκε η εργατική Πρωτομαγιά

H γαλλική αστυνομία χτύπησε με γκλομπ ανταποκρίτρια του Ria Novosti στο Παρίσι, η οποία κάλυπτε τις κινητοποιήσεις για την πρωτομαγιά και ενώ είχαν ξεσπάσει επεισόδια στη γαλλική πρωτεύουσα.

2151180Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο Παρίσι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την εργατική πρωτομαγιά.

Η γαλλική αστυνομία χτύπησε με γκλομπ ανταποκριτή του Ria Novosti στο Παρίσι, ο οποίος κάλυπτε τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων για την πρωτομαγιά.

Η δημοσιογράφος Βικτώρια Ιβάνοβα τραβούσε πλάνα από τις διαδηλώσεις.

«Απομακρύνθηκα από εθελοντές ιατρούς που ρώτησαν αν χρειάζομαι βοήθεια. Το κράνος με έσωσε από σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά χτύπησα στο χέρι», δήλωσε η Ιβάνοβα.

Η δημοσιογράφος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραυματισμένο χέρι.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 165 συλλήψεις.1752752

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν μέλη μέλη των αποκαλούμενων Black Blocks παρεισέφρησαν στην πορεία των Κίτρινων Γιλέκων, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.

Ορισμένων εκ των διαδηλωτών, κυρίως κουκουλοφόροι, εκτόξευσαν αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται σήμερα στους δρόμους του Παρισιού, μαζί με εργατικά σωματεία, συνταξιούχους, φοιτητές και άλλους πολίτες για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Τα Κίτρινα Γιλέκα ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους στη Γαλλία στα μέσα Νοεμβρίου λόγω των προγραμματισμένων αυξήσεων των φόρων στα καύσιμα. Ωστόσο, ενώ η γαλλική κυβέρνηση εγκατέλειψε τα σχέδιά της για τη φορολόγηση των καυσίμων και εισήγαγε άλλα μέτρα για τη βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης της χώρας, οι διαδηλωτές συνέχισαν να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία κάθε Σαββατοκύριακο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στις κυβερνητικές πολιτικές.