Πασχαλινά μηνύματα κομμάτων και Δημάρχου Πάφου

images-1Τα κόμματα με πασχαλινά μηνύματα τους εύχονται στον Κυπριακό λαό εγκάρδιους χαιρετισμούς και καλή Ανάσταση.

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσια τα πασχαλινά μηνύματα τους :

Το ΑΚΕΛ

«Το ΑΚΕΛ, με την ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα απευθύνει προς τον κυπριακό λαό θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό. Εύχεται σε όλους υγεία, ευτυχία και ευημερία.

Το Πάσχα είναι η μεγάλη γιορτή της αγάπης και της ελπίδας. Αυτές τις μέρες η σκέψη μας βρίσκεται στον κάθε συνάνθρωπο μας είτε είναι Κύπριος, είτε μετανάστης, ο οποίος δοκιμάζεται στην προσωπική ή την οικογενειακή του ζωή. Ιδιαίτερα στους ϕτωχούς, στους χιλιάδες ανέργους, σε όσους βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και τις αρνητικές συνέπειες στα δικαιώματα και τις απολαβές τους. Στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον και την προοπτική τους και γενικότερα σ’ όλους εκείνους που περνάνε δύσκολες ώρες. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να τερματιστούν οι νεοϕιλελεύθερες πολιτικές που διευρύνουν την ανισότητα και αυξάνουν τον κίνδυνο ϕτώχειας. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.

Οι γιορτές του Πάσχα για ακόμα μια χρονιά βρίσκουν την πατρίδα μας κατεχόμενη και διαιρεμένη. Σαράντα πέντε χρόνια μετά το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της, η Κύπρος βρίσκεται πιο κοντά παρά ποτέ στο μεγάλο κίνδυνο της οριστικής διχοτόμησης. Μοναδικός δρόμος για να αποτραπεί Unknown-5το εϕιαλτικό σενάριο της δικαίωσης του πραξικοπήματος και της εισβολής μέσω της διχοτόμησης, είναι η επιμονή στο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του συμϕωνημένου πλαισίου. Η συνεπής προσήλωση στις αρχές λύσης του Κυπριακού, στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που θα οδηγεί σε ενωμένο κράτος, συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια και με πολιτική ισότητα, όπως ερμηνεύεται στα σχετικά ψηϕίσματα του ΟΗΕ, είναι η μόνη ελπίδα που απομένει για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε τον τόπο και το λαό μας.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, επιβάλλεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλαμβάνει ειλικρινείς πρωτοβουλίες για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που έμειναν στο Κρανς Μοντανά και στη βάση του πλαισίου Γκουτιέρες.

Ευχόμαστε καλό Πάσχα σε όλους και καλή ανάσταση.»

Το ΔΗΚΟ

«Αναμένοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Ευχόμαστε σε όλο τον Κυπριακό λαό και στον καθένα ξεχωριστά, η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει πνευματική και ψυχική ανάσταση και να γεμίσει όλους με πίστη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας.

Αυτές τις ώρες, οι σκέψεις μας είναι στις κατεχόμενες – για σαράντα πέντε χρόνια εκκλησίες μας- τα καμπαναριά των οποίων θα μείνουν βουβά στο «Χριστός Ανέστη».

Οι πρόσφυγες, οι εγκλωβισμένοι, οι αγνοούμενοι και οι πεσόντες μας, περιμένουν την δικαίωση.

Ο Κυπριακός λαός περιμένει δικαίωση.

Δικαίωση που θα έρθει μόνο, εάν εξευρεθεί λύση βιώσιμη, διαρκής και λειτουργική, που να υιοθετεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το κυπριακό, να διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να είναι απόλυτα συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Φέτος, η πορεία προς την Εβδομάδα των Παθών του Χριστού και την Ανάσταση Του, σημαδεύτηκε από την αποκάλυψη για τα ανομολόγητα πάθη που πέρασαν συνάνθρωποι μας στα χέρια ενός αδίστακτου δολοφόνου.

Ο συγκλονισμός είναι ισχυρός, η οδύνη μεγάλη και τα ερωτήματα πολλά.

Ευχόμαστε, ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των αθώων θυμάτων και να μας φωτίσει να κατανοήσουμε ότι το πραγματικό μήνυμα της θυσίας του Θεανθρώπου, το «Αγαπάτε Αλλήλους», πρέπει να εφαρμόζεται στην καθημερινότητα μας.

Καλή Ανάσταση σε όλους.»

Κίνημα Οικολόγων

images-2«Η Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Ταυτόχρονα όμως μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για βελτίωση του κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου πολλών συνανθρώπων μας που ακόμα δοκιμάζονται και στερούνται βασικά αγαθά.

Ευχόμαστε η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της λευτεριάς στον λαό μας και το επόμενο Πάσχα να ζούμε σε μια Κύπρο ανεξάρτητη, ελεύθερη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή, χωρίς κατοχή, ξένους στρατούς, βάσεις, ξένες εγγυήσεις και συρματοπλέγματα, χωρίς πρόσφυγες και αγνοούμενους και όπου οι άνθρωποι θα ζουν μαζί, ειρηνικά και αγαπημένα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Θα συνεχίσουμε δυναμικά και εμπράκτως να δηλώνουμε το παρόν μας στο πολιτικό γίγνεσθαι, υπερασπίζοντας με πίστη και θάρρος λύσεις που οδηγούν τη χώρα μας σε συνεχή κοινωνική και οικονομική Ανάσταση.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.»

 

Συμμαχία Πολιτών

«Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, η Συμμαχία Πολιτών εύχεται σε όλους τους συνανθρώπους μας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.recipe_main_87140225_03767_pasxa_flaounes

Σε αυτή την περίοδο όπου η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της και την επιθετικότητα της, οφείλουμε όλοι ενωμένοι και ομόθυμοι να διεκδικήσουμε και να προασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα μας. Αφήνοντας στην άκρη όλα όσα μας χωρίζουν να εστιάσουμε στην Κύπρο μας και συλλογικά  να  οραματιστούμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του ένα καλύτερο αύριο. Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε μια Ευρωπαϊκή λύση η οποία θα διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα κι δημοκρατικές ελευθερίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς εποίκους, ξένους στρατούς, εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα.

Αυτές τις ημέρες, ας αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.  Σε αυτούς που χρειάζονται αγάπη και στήριξη, σε αυτούς που δεν έχουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, στα παιδιά που ψάχνουν μια αγκαλιά και ένα δώρο.

Οφείλουμε όλοι μαζί να  στραφούμε με αγάπη στους συνανθρώπους μας. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το κοινό καλό. Να κάνουμε πράξη το υπέρτατο μήνυμα του Χριστιανισμού, την αγάπη.»

Μήνυμα Δημάρχου Πάφου

Στους δημότες της Πάφου και όλους τους πολίτεςimagew.aspx απευθύνει με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα τις καλύτερες ευχές του για υγεία, ευτυχία και πρόοδο ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με σχετική του ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε την επιθυμία να ανανεώσει την προσήλωσή του στη μεγάλη προσπάθεια για αναγέννηση, πρόοδο και προκοπή της πόλης και τη δημιουργία μιας Πάφου αντάξιας των προσδοκιών και των αναγκών μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Ο κ. Φαίδωνος ευχήθηκε όπως  χαρμόσυνες καμπάνες της Αναστάσεως του Κυρίου σημάνουν την απαρχή για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας και την ειρηνική συμβίωση όλων των νομίμων κατοίκων της σε συνθήκες ευημερίας και ασφάλειας.