Εντυπωσιακός τάφος βρέθηκε στην αρχαία νεκρόπολη της Αιγύπτου

3055286Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έγινε πρόσφατα από αρχαιολόγους στην Αίγυπτο, όπου βρέθηκε ο τάφος σημαντικού προσώπου, στολισμένος με περίτεχνα χρωματιστά ανάγλυφα και καλοδιατηρημένες επιγραφές, σε μια μεγάλη νεκρόπολη στην περιοχή της Σαχάρας νότια του Καΐρου.

Το πρόσωπο για το οποίο κατασκευάστηκε ο τάφος, ονομαζόταν Κούι (Khuwy) και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ήταν κάποιος ευγενής ο οποίος έζησε κατά την Πέμπτη Δυναστεία της αρχαίας Αιγύπτου, από τον 25ο αιώνα προ Χριστού έως και τα μέσα του 24ου αιώνα.

«Ο τάφος του Κούι έχει σχήμα L ξεκινά με έναν μικρό διάδρομο που οδηγεί προς τα κάτω σε έναν προθάλαμο και από εκεί σε έναν μεγαλύτερο θάλαμο με ζωγραφισμένα ανάγλυφά που απεικονίζουν τον ιδιοκτήτη του τάφου να κάθετε σε ένα τραπέζι», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ανασκαφών σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Ο ίδιος ο τάφος έχει κατασκευαστεί κυρίως από ασβεστόλιθους και είναι διακοσμημένος με περίτεχνες ζωγραφιές που έγιναν με πράσινη ρητίνη και έλαια που συνήθιζαν να χρησιμοποιούν οι Αιγύπτιοι στις ταφικές τελετές.

Ο βόρειος τείχος του τάφου δείχνει ότι το σχέδιό του είχε εμπνευστεί από τις βασιλικές πυραμίδες της Πέμπτης Δυναστείας, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υπουργό Αρχαιοτήτων άλεντ αλ Ενάνι, ο τάφος ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα.