Διαμαρτυρία του ΚΚΕ για καταστροφή του μνημείου Μπελογιάννη στην Πολωνία

Διάβημα στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, την πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα και την ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία απεύθυνε το ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενο για την καταστροφή του μνημείου του Νίκου Μπελογιάννη από τις πολωνικές Αρχές.imagew-3.aspx

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, το μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη που βρισκόταν στην πόλη Βρότσλαβμ καταστράφηκε και αφαιρέθηκε.
«Η ενέργεια αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσης προκλητική κίνηση να κατέβει η επιγραφή του Μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας, με τις πλάτες της ΕΕ, κλιμακώνει την αντικομμουνιστική της επίθεση», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας με το ελληνικό ΥΠΕΞ, ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος  δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει σχετικό διάβημα.

«Προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά καθώς και στις δύο αντικομμουνιστικές βεβηλώσεις των μνημείων, το ΚΚΕ ήταν αυτό που ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία, η οποία και δήλωσε άγνοια. Ο αντικομμουνισμός, η προσβολή στους αγώνες και τη θυσία του λαού μας δεν θα περάσουν», καταλήγει το ΚΚΕ.