Η βρετανίδα πρωθυπουργός συναντάται σήμερα με Μέρκελ και Μακρόν

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι θα έχει σήμερα συνάντηση στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και στη συνέχεια 2934099θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Οι συναντήσεις γίνονται ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit, που θα γίνει αύριο στις Βρυξέλλες.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας, να στηρίξουν το αίτημα για μικρή παράταση του Brexit, με το επιχείρημα ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες να καταφέρει τελικά να εγκριθεί η συμφωνία αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Τερέζα Μέι, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, τονίζοντας ότι το Λονδίνο είτε θα εγκρίνει τη συμφωνία είτε θα παραμείνει στην ΕΕ, καθώς αυτό αποφάσισε το κοινοβούλιο της χώρας της.

Χθες, το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοθεσία που δίνει στους Βρετανούς βουλευτές τη δικαιοδοσία να ελέγχουν αλλά και να τροποποιούν το αίτημα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την ημερομηνία του Brexit προς τις Βρυξέλλες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη λάβει μία παράταση της προθεσμίας για το Brexit από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται και άλλη. Προς το παρόν, εάν δεν δοθεί νέα διορία, το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να αποχωρήσει από το μπλοκ στις 12 Απριλίου χωρίς συμφωνία.