Ιράν:Παράνομος ο χαρακτηρισμός «τρομοκρατική οργάνωση» των Φρουρών της Επανάστασης από τις ΗΠΑ

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε σήμερα2639392 ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον να χαρακτηρίσει το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ξένη τρομοκρατική οργάνωση αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και είναι παράνομη.

«Καμία άλλη χώρα δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να χαρακτηρίσει τρομοκρατικές τις ένοπλες δυνάμεις μιας άλλης χώρας… Η επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή και οι επιτυχίες που καταγράφει στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτόν τον χαρακτηρισμό» αναφέρει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να επικαλείται κάποιον αξιωματούχο ειδικά.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ξένη τρομοκρατική οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ένα άνευ προηγουμένου βήμα που αυξάνει την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Νετανιάχου χαιρετίζει

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καλωσόρισε την απόφαση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

«Σε ευχαριστώ, καλέ μου φίλε πρόεδρε των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή σου να κατατάξεις τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Σε ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες θετικά σε ένα ακόμη αίτημά μου, που υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μου και των χωρών της περιοχής», ανέφερε με tweet του ο Νετανιάχου.

Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης στις εκλογές του Ισραήλ, ο Νετανιάχου, υποστηρικτής επί χρόνια μιας σκληρής στάσης ενάντια στην Τεχεράνη, υποσχέθηκε ότι η χώρα του και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν «να δρουν μαζί ενάντια στο ιρανικό καθεστώς που απειλεί το κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ειρήνη στον κόσμο».