Πορείες διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ σήμερα σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Αφορμή της κινητοποίησης, που οργανώθηκε από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, η

Πορείες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες πόλεις απο αντιεξουσιαστικούς χώρους, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων  από την ίδρυση του ΝΑΤΟ και 67 χρόνων   από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη βορειοατλντική συμμαχία.636603

Στην Αθήνα το ραντεβού δόθηκε στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κατεύθυνση της πορείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας παρέμεινε κλειστό για κάποιες ώρες.

«Μόνο ένα ένοπλο επαναστατικό κίνημα, προερχόμενο από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι ικανό να μας οδηγήσει στην αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες: της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO, να επιβάλει στάση πληρωμών προς ΕΚΤ και ΔΝΤ και την κατά μέτωπο σύγκρουση με την εγχώρια αστική τάξη και τους συμμάχους της, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση της κοινωνικής απελευθέρωσης», αναφέρεται στο κάλεσμα της προκύρηξης, που δημοσιεύθηκε σε σελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.

«Η οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα να απολεσθεί κάθε έννοια κυριαρχίας όσον αφορά τη δημόσια περιουσία, η οποία παραδόθηκε στους δανειστές και την εκχώρηση της εκτελεστικής εξουσίας σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ μιας και οποιαδήποτε πολιτική απόφαση (που επηρεάζει τα οικονομικά της χώρας) πρέπει να έχει την έγκριση των υπερεθνικών, οικονομικών και πολιτικών ελίτ», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Πορεία με κατάληξη το άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία αρχικά συγκεντρώθηκαν στις 12:00, στην Καμάρα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με πανό και συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, τον εθνικισμό και τους πολέμους ξεκίνησαν από την Καμάρα και κατεβαίνουν την οδό Εθνικής Αμύνης, πραγματοποιώντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της.

Πορεία και στην Πάτρα

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, επί της οδού Κορίνθου.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικων δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Το επόμενο ραντεβού είναι στις 13 Απριλίου, με πορεία ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ, με συγκέντρωση στον Άραξο Αχαΐας.