Λονδίνο: Η πρεσβεία του Εκουαδόρ θα εκδιώξει τον Τζούλιαν Ασάνζ

Σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks, ο Τζούλιαν Ασάνζ πρόκειται να εκδιωχθεί από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στις επόμενες «ημέρες ή ώρες» και κινδυνεύει να συλληφθεί.636585

Ενάντια στο ενδεχόμενο εκδίωξής του από την Πρεσβεία και τον κίνδυνο να συλληφθείυποστηρικτές του ξεκίνησαν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της πρεσβείας στο Λονδίνο. Έχουν τοποθετήσει σκηνές έξω από το κτίριο και γράφουν στο πεζοδρόμιο το σύνθημα «Όχι στην εκδίωξη».

 Σύμφωνα με τον ιστότοπο WikiLeaks,που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή του Εκουαδόρ, η πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο πρόκειται να εκδιώξει τον Τζούλιαν Ασάνζ μέσα στις επόμενες «ημέρες ή ώρες», με το πρόσχημα διαρροών σκανδάλων διαφθοράς.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Εκουαδόρ έχει κλείσει συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks.

Ο Ασάνζ ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012, όταν η Βρετανία αποφάσισε την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορούνταν για σεξουαλικά αδικήματα. Η Σουηδία απέσυρε τις κατηγορίες το 2017, ωστόσο ο Ασάνζ ανησυχεί ότι ενδέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, καθώς το WikiLeaks δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα.