Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνέρχεται στις 10 Απριλίου για το Brexit

Την απόφασή του να συγκαλέσει Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 Απριλίου για το Brexit ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, λίγο μετά τη νέα ήττα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο που καταψήφισε για τρίτη φορά τη Συμφωνία Αποχώρησης.156609

Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου, με θέμα την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αφ’ότου σήμερα το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit.

«Μετά την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων, αποφάσισα να συγκαλέσω Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 Απριλίου για το Brexit», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter. Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι «η Επιτροπή λυπάται για την αρνητική ψήφο στη Βουλή των Κοινοτήτων» και πρόσθεσε ότι η ΕΕ έδωσε στο Λονδίνο προθεσμία έως τις 12 Απριλίου για να την ενημερώσει για τα επόμενα βήματα. «Είναι ζήτημα του Ηνωμένου Βασιλείου να υποδείξει την κατεύθυνση πριν από την συγκεκριμένη ημερομηνία» ανέφερε.

«Το σενάριο της μη συμφωνίας στις 12 Απριλίου είναι πλέον το πιο πιθανό. Η ΕΕ είναι πλήρως προετοιμασμένη για το σενάριο της μη συμφωνίας από τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου» πρόσθεσε.

​Οι βουλευτές της Βρετανίας καταψήφισαν σήμερα τη συμφωνία με την ΕΕ για την αποχώρηση και πλέον, θα πρέπει να αναζητηθεί νέα λύση για το Brexit έως τις 12 Απριλίου.

Το βρετανικό κοινοβούλιο έχει απορρίψει ήδη δύο φορές τη συμφωνία για το Brexit.

Η ΕΕ είχε εγκρίνει την αναβολή του Brexit (που ήταν προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου) μέχρι τις 22 Μαΐου εάν η συμφωνία εξασφάλιζε τη στήριξη της βουλής και σε διαφορετική περίπτωση μέχρι τις 12 Απριλίου.