Επανέρχεται ο Ερντογάν απειλώντας για μετατροπή τη Αγίας Σοφίας σε τζαμί

 

Στα περί μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τέμενος επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, 039744λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

​Ο ίδιος εξέφρασε, συγκεκριμένα, την ελπίδα ότι  η Αγιά Σοφιά θα αποκαλείται πλέον τζαμί, μετά τις εκλογές. «Θα το κάνουμε αυτό το βήμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Πριν από λίγο καιρό μετέτρεψαν την Αγιά Σοφιά σε μουσείο από τέμενος, ελπίζω μετά τις εκλογές η Αγιά Σοφιά να μετατραπεί από μουσείο σε τέμενος», είπε.

Πριν από δύο ημέρες, ο Ερντογάν είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι η αλλαγή του καθεστώτος από μουσείο σε τέμενος, θα είναι η απάντηση της Άγκυρας στην απόφαση της Ουάσιγκτον για τα υψίπεδα του Γκολάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επανέλθει στο θέμα, μόλις χθες, παρά τις ενστάσεις που διατύπωσαν πηγές της UNESCO, μιλώντας στο Sputnik.

Οι πηγές του οργανισμού δήλωναν συγκεκριμένα ότι για να αλλάξει καθεστώς ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όπως η Αγιά Σοφιά, πρέπει να υπάρξει έγκριση της UNESCO.

Πηγή: Sputnik