Ζαχάροβα:Απίστευτη υποκρισία οι εκκλήσεις τη Δύσης για βοήθεια στη Βενεζουέλα

«Το Λονδίνο, οι τραπεζικές δομές του κόσμου, υπό την πίεση της Ουάσινγκτον, έχουν παγώσει, έχουν κλέψει 30 δισ. δολάρια και τώρα προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια»

 

2241837Υποκρισία χαρακτήρισε την κίνηση των δυτικών κρατών να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Βενεζουέλα, ενώ ταυτόχρονα παγώνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Καράκας, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Τα δυτικά κράτη είναι υποκριτές όταν ισχυρίζονται ότι η Βενεζουέλα χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά παρ΄όλα αυτά παγώνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Καράκας σε όλο τον κόσμο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Το Λονδίνο, οι τραπεζικές δομές του κόσμου, υπό την πίεση της Ουάσινγκτον, έχουν παγώσει, έχουν κλέψει 30 δισ. δολάρια και τώρα προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια, τα φάρμακα, τα τρόφιμα σε αυτό το κράτος. Πρόκειται για απίστευτη υποκρισία, ανέφερε η κα Ζαχάροβα στον τηλεοπτικό σταθμό Channel One την Τετάρτη.

Από τον Ιανουάριο, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο βουλευτής Χουάν Γκουάιδο εξελέγη επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνικής Συνέλευσης, την οποία όλα τα άλλα κυβερνητικά παραρτήματα αρνούνταν να αναγνωρίσουν από το 2016.

Στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την ακύρωση της εκλογής του από το Ανωτάτο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ο Γκουάιδο αυτοαναγορεύθηκε «προσωρινός πρόεδρος» της χώρας. Ο Μαδούρο, ο οποίος ορκίστηκε για τη δεύτερη προεδρική θητεία του στις 10 Ιανουαρίου μετά τη νίκη του στις εκλογές του Μαΐου, των οποίων μέρος της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρει, χαρακτήρισε την κίνηση του Γκουάιδο ως μια προσπάθεια να οργανώσει ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από την Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο, με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν, εν τω μεταξύ, εκφράσει την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο. Το Μεξικό και η Ουρουγουάη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο, δηλώνοντας ότι παραμένουν ουδέτεροι και πιστοί στην προώθηση της διευθέτησης κρίσεων μέσω του διαλόγου.