Η Ρωσία διαθέτει περισσότερες πυρηνικές κεφαλές από τις ΗΠΑ

Σοκ στην Ουάσιγκτον για την υπεροπλία των Ρώσων

 

nucl_rocket

Για πρώτη φορά από τις αρχές του 21ου αιώνα η Ρωσία διαθέτει περισσότερες πυρηνικές κεφαλές από τις ΗΠΑ προκαλώντας ψυχολογικό σοκ στην Ουάσιγκτον καθώς επίσημα πλέον (αν και ήταν ήδη γνωστό) η Μόσχα διαθέτει την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη.

Την ανακοίνωση την έκανε το ίδιο το State Department διαψεύδοντας στην ουσία τον πρόεδρο Μ.Ομπάμα που μιλούσε υποτιμητικά για την Ρωσία αποκαλώντς την “περιφερειακή δύναμη”. Μια χώρα που έχει την δύναμη να εξαερώσει τις ΗΠΑ (σε μια αμοιβαία καταστροφή βεβαίως, αλλά έχει τη δύναμη να το κανει), και που ο Αμερικανός προεδρος Μ.Ομπαμα σε συνεργασία με δεκάδες δουλοπρεπείς Ευρωπαίους ηγέτες, δεν κατάφεραν να την λυγίσουν οικονομικά, μόνο σαν υπερδύναμη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό State Department, η Ρωσία, για πρώτη φορά από την αρχή του αιώνα, ξεπέρασε την ποσότητα των πυρηνικών όπλων που κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.Οι πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες των πυρηνικών όπλων είναι διαθέσιμες σε Ουάσιγκτον και Μόσχα από τη ρωσο-αμερικανική συνθήκη για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα.

Αυτή τη στιγμή η Ρωσία διαθέτει 1643 ενεργές πυρηνικές κεφαλές που εξοπλίζουν διηπειρωτικούς πυραύλους, πυρηνικά υποβρύχια, και στρατηγικά βομβαρδιστικά, ένατι 1642 των ΗΠΑ που εξοπλίζουν αντίστοιχα στρατιωτικά μέσα.

Οι διαθέσιμες πυρηνικές κεφαλές των Ρώσων αυξήθηκαν κατά 131 από την τελευταία καταμέτρηση και 57 για τους Αμερικανούς. Σημειώνεται ότι και οι δύο υπερδυνάμεις διαθέτουν σε αποθήκευση ανενεργές μερικές χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές ακόμα.

Σύμφωνα με την New Strategic Arms Reduction Treaty (START) του 2010, και οι δύο υπερδυνάμεις θα έπρεπε να έχουν αναπτυγμένες 1550 πυρηνικές κεφαλές και 700 συνολικά στρατιωτικά συστήματα έτοιμα να τις χρησιμοποιήσουν.

Η Ρωσία ειδικότερα έχει αυξήσει την διαθεσιμότητα διηπειρωτικών πυραύλων και στρατηγικών βομβαρδιστικών από 498 σε 528.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του Πενταγώνου Μαρκ Σνάιντερ η αύξηση της πυρηνικής δύναμης οφείλεται κατά πολύ στα δύο νέα πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Borey.

Η υπεροπλία έχει επιτευχθεί χάρη στην υιοθέτηση των νέων πυρηνικών υποβρυχίων του προγράμματος 955, τον εξοπλισμό του πυραύλου «Bulava» και στο τέλος του 2014 στη σύνθεση του ρωσικού Ναυτικού συμπεριλαμβάνεται δεύτερο υποβρύχιο του τύπου αυτού, το ‘Αλεξάντρ Νέφσκι’ που είναι εξοπλισμένο με 16 πυραύλους με τον καθένα να μεταφέρει έξι πυρηνικές κεφαλές.

Επιπλέον, οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι «Topol- M» αντικαταστάθηκαν με πυραύλους «Yars» με 3 κεφαλές ο καθένας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Lenta.ru.

Η οικονομική ανεξαρτησία της Ρωσίας (θυμίζουμε ότι δεν έχει εξωτερικό χρεός, ε΄χει ενεργειακή αυτάρκεια για αιώνες, και στην αχανή ενδοχώρα της παράγονται σχεδόν τα πάντα, κόβωντας τις εισαγωγές από την ΕΕ δεν την αγγίζει η πτώση του ρουβλίου, ενώ το χρησιμοποιεί ως μέσο συναλλαγών με νέες αγορές όπως η Αργεντινή και η Αίγυπτος που καλύπτουν το κενό στα γεωργικά προϊόντα που άφησαν χώρες σαν την Ελλάδα εξυπηρετώντας τα αμερικανικά συμφέροντα και όχι τα δικά τους.Την ίδια στιγμή η Τουρκία φροντίζει να προσελκύει τους Ρώσους τουρίστες στα θέρετρά της) σε συνδυασμό με την πυρηνική υπεροπλία και στρατιωτική της ισχύ εμποδίζουν ΝΑΤΟ-ΕΕ (και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που κρύβεται από πίσω τους) να την υποτάξουν.

Την ίδια στιγμή με τα καθοδηγούμενα εξ’Αμερικής επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ η Κίνα συνειδητοποιεί ότι η θέση της είναι ασφαλέστερη στο πλευρό της Μόσχας.