Tα καλά παιδιά των ΚΑ

DOC.20131212.1135163.___________________300x205

Μα επιτέλους τί κάνουν οι Συντεχνίες στις Κυπριακές Αερογραμμές; Υπάρχουν ή τις πήρε το ποτάμι; Φαίνεται πως μόνο οι πιλότοι έχουν Συντεχνία που διεκδικεί και παίρνει. Οσο υπάρχει εταιρεία βεβαίως. Οι άλλοι έγιναν τα καλά παιδιά προηγουμένως του Τώνη και τώρα του Μάκη.   Κάποτε κάποιοι από ΣΕΚ κυρίως μεριά, κτυπούσαν το χέρι στο τραπέζι και όλα τα έβαζαν στο πιάτο τους. Τώρα πέρασε κι αυτών   η μπογιά… Ή μήπως αυτοί που ηγούνται δεν θέλουν να δημιουργούν προβλήματα, μπας και βρεθούν την επομένη στη λίστα πλεονασμού;

Είναι όμως δίκαιο να μειώνουν τις εισφορές όλου του προσωπικού στο Ταμείο Προνοίας από 8% σε 1% και να τις επαναφέρουν μόνο για τους πιλότους, προσφέροντας μόνο σε αυτούς ότι τους απεκόπη μέχρι και το τελευταίο σεντ; Είναι   αυτό δικαιοσύνη που μπορεί να γίνεται συνδικαλιστικά ανεχτή; Προσέξτε γιατί η πολλή οσφυοκαμψία μπορεί να σας διαλύσει τον σπόνδυλο.

Παν

Καλώς αντιδρούν οι διευθυντές

Οι ανώτεροι διευθυντές των Κυπριακών Αερογραμμών   καλά έκαναν και αντέδρασαν στη   μείωση στο 1% των εισφορών της Εταιρείας στο Ταμείο Προνοίας τους. Δεν γίνεται να ισχύουν   δύο μέτρα και δύο σταθμά υπέρ των πιλότων. Δεν γίνεται οι ψηλόμισθοι πιλότοι να απολαμβάνουν στις απολαβές τους εισφορές 9% γιατί απείλησαν με νομικά μέτρα και όλοι οι υπόλοιποι – διευθυντές και υπόλοιπο προσωπικό- να δέχονται αδιαμαρτύρητα περικοπές στο1% . Ή όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στη διάσωση της Εταιρείας ή κανείς. Στο κάτω κάτω αν υπήρχε επίγνωση της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ΚΑ δεν θα προσλαμβανόταν   σύμβουλος με χρυσές απολαβές και μαλαματένια ωφελήματα…Τέτοιοι αρχοντοχωριατισμοί και συνεχείς   παρεμβάσεις από άσχετους έφεραν την εταιρεία στη διάλυση.

Παν

Μας έφεραν νέα κάρα

Αχ αυτοί οι Αγιοι πατέρερες πόσο μας γνοιάζονται! . Μας έφεραν τη ζώνη της Παναγίας, τα οστά και τις κάρες   Αποστόλων, τώρα φρόντισαν και μας έφεραν την κάρα  του Αγίου Παντελεήμονα. Ετσι ετοιμαστείτε πιστοί! Χέριν πούγκαν σας! Θα είνσι στο πασρεκκλήσι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στους Αγίους Τριμιθιάς μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Αν πάντως κάποιος θέλει να προσευχηθεί στον Αγιο Παντελεήμονα υπάρχει και το ταπεινό μοναστήρι του Αγίου στο Μιτσερό.

Ρεν.