Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη

 imagew-3.aspxΗ ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα τουρκικής καταγωγής, που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη σήμερα, με απολογισμό τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες, επιβεβαίωσαν οι αρχές της πόλης.

Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο 37χρονος Γκοκμέν Τανίς. “Ο βασικός ύποπτος συνελήφθη” έγραψε η δημοτική αρχή της Ουτρέχτης σε ένα tweet.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο 37χρονος Τούρκος είχε ποινικό μητρώο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο εισαγγελέας Ρούτγκερ Γιούκεν είπε ότι ο Τανίς είχε στο παρελθόν συλληφθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών διεξάγουν έρευνες κατά πόσον η σημερινή επίθεση ενόπλου στην Ουτρέχτη παρακινήθηκε από προσωπικά κίνητρα, είτε αποτελούσε μια τρομοκρατική ενέργεια, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδίκασε το αιματηρό περιστατικό. “Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που συνέβη σήμερα στην πόλη της Ουτρέχτης στην Ολλανδία ανεξάρτητα με την ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη”, ανέφερε η ανακοίνωση.