Βρετανια: Προσπάθειες για συναινετική λύση από το Εργατικό Κόμμα

1597108Προσπάθειες για εξεύρεσή συναινετικής λύσης για το Brexit θα ξεκινήσει το Εργατικό κόμμα, μετά τη νέα καταψήφιση της συμφωνίας με την ΕΕ και την απόρριψη κάθε ενδεχόμενου εξόδου χωρίς συμφωνία.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με βουλευτές προκειμένου να βρεθεί μια συναινετική λύση, μετά την απόρριψη χθες βράδυ της επιλογής για Brexit χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Αφήστε εμάς, ως Βουλή των Κοινοτήτων να εργαστούμε για να βρούμε λύση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα», δήλωσε ο Κόρμπιν. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο ίδιος θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης που θα μπορούσε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία της Βουλής.

«Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε ό,τι απέτυχε να κάνει εδώ και δύο χρόνια η πρωθυπουργός: να αναζητήσει συναίνεση στο δρόμο προς τα εμπρός», είπε ο Κόρμπιν.

Το βρετανικό κοινοβούλιο, καταψήφισε το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το Brexit και απέκλεισε το κάθε ενδεχόμενο αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση προτίθεται να προτείνει αναβολή του Brexit έως τις 30 Ιουνίου, εφόσον το κοινοβούλιο εγκρίνει συμφωνία με την ΕΕ έως τις 20 Μαρτίου.

Η επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit θα γίνει σήμερα  Πέμπτη.