ΗΠΑ: Η Βουλή πέρασε άλλα τρία νομοσχέδια κατά της Ρωσίας

1334373Με τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον να γίνονται ολοένα και ψυχρότερες, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες ενέκρινε τρία νέα αντιρωσικά νομοσχέδια.Με τα  τρία αντιρωσικά νομοσχέδια καλείται η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών να διεξάγει αξιολογήσεις των σχεδίων της ρωσικής κυβέρνησης, να εξετάσει τη διαφθορά μεταξύ των ρωσικών αρχών και να απαγορεύσει την αναγνώριση της Κριμαίας από τις ΗΠΑ ως τμήμα της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας την Τρίτη, οι βουλευτές των ΗΠΑ ψήφισαν τον νόμο KREMLIN, ο οποίος αποσκοπεί «στο να καλέσει τον διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών να υποβάλει εκτιμήσεις πληροφοριών σχετικά με τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και για άλλους σκοπούς», σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν επίσης το Vladimir Putin Transparency Act, το οποίο καθοδηγεί την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ να εκθέσει «βασικά δίκτυα» που « η ρωσική ηγεσία φέρεται ότι χρησιμοποιεί ως μηχανισμό ενίσχυσης του πολιτικού ελέγχου και αποδυνάμωσης των δημοκρατικών κρατών».

Επιπλέον, ο νόμος περί μη αναγνώρισης της προσάρτησης της Κριμαίας αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί νομικά να αναγνωρίσει ή να αναλάβει οποιαδήποτε ενέργεια που συνεπάγεται αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για διάδοση της παραπληροφόρησης και παρέμβαση στις εκλογές.

Η Ρωσία έχει διαψεύσει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να επαναλαμβάνει ότι η Ουάσινγκτον δεν ανέδειξε κανένα στοιχείο σχετικά με την εμπλοκή της Μόσχας στις εκλογικές διαδικασίες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Γαλλίας ή του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ άλλων.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ κατασκευάστηκαν για να δικαιολογήσουν την απώλεια των εκλογών από τον ένα προεδρικό υποψήφιο καθώς και για να εκτρέψουν την προσοχή του κοινού από τις πραγματικές περιπτώσεις εκλογικής απάτης και διαφθοράς.

Τον Μάρτιο του 2014, η Κριμαία πραγματοποίησε δημοψήφισμα στο οποίο το 97% των κατοίκων ψήφισαν για επανένωση με τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και θεωρούν την Κριμαία μέρος της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία διεξήχθη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.