Νέες απειλές Μπόλτον εναντίον εταιρειών που μεταφέρουν πετρέλαιο από Βενεζουέλα προς Κούβα

2269077Νέες απειλές εναντίον εταιρειών που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα διατύπωσε  ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Μπόλτον.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι φορείς σημαίας που διευκολύνουν τις μεταφορές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Κούβα ενημερώνονται μετά την αναστολή των εξαγωγών αργού πετρελαίου προς την Κούβα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τζον Μπόλτον.

«Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας αποφάσισε την αναστολή των εξαγωγών αργού πετρελαίου στην Κούβα μετά την κατάρρευση του εθνικού ηλεκτρικού δικτύου», δήλωσε ο Μπόλτον μέσω Twitter την Δευτέρα. «Προειδοποιούμε τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους μεταφορείς σημαίας που διευκολύνουν αυτές τις αποστολές προς την Κούβα».

Οι ΗΠΑ επέβαλαν πολυάριθμους γύρους κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας ως απάντηση στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Τον Ιανουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλόκαραν περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας, αξίας επτά δις δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τόνισε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ ισοδυναμούν με παράνομη κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας.