ΟΗΕ:Βέτο Ρωσίας -Κίνας στο ψήφισμα των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα

 

857018Η Ρωσία  και η Κίνα άσκησαν βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα.

Το σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, περιλάμβανε νέες προεδρικές εκλογές και ανεμπόδιστες παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, ο Βασιλί Νεμπέζια δήλωσε την Πέμπτη ότι εάν το Συμβούλιο ασφαλείας εγκρίνει το σχέδιο ψηφίσματος που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, θα ήταν η πρώτη περίπτωση στην ιστορία, της ανατροπής του νόμιμου προέδρου.

Στο πλευρό της Ρωσίας και της Κίνας στάθηκε η Νότια Αφρική.

Τα σχέδια των ΗΠΑ να περάσουν τα σύνορα της Βενεζουέλας, κάτω από το πρόσχημα της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, απέτυχαν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Η παράνομη απόπειρα της 23ης Φεβρουαρίου (…) να περάσουν τα σύνορα με το πρόσχημα ότι μεταφέρουν τη λεγόμενη ανθρωπιστική βοήθεια ήταν καταδικασμένη να αποτύχει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Οι διοργανωτές της ήταν καλά ενημερωμένοι ότι οποιαδήποτε παραβίαση των συνόρων του κράτους έπρεπε και θα εμποδιζόταν, επειδή πρόκειται για μια άμεση επιχείρηση σε βάρος της κυριαρχίας της χώρας», σημείωσε η ίδια.