Mαδούρο: Ο Χουάν Γκουάιδο πρέπει να δικαστεί μετά την επιστροφή του στη Βενεζουέλα

 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Τρίτη ότι πιστεύει πως ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο πρέπει να δικαστεί μετά την επιστροφή2129747 του στη Βενεζουέλα από την Κολομβία, όπου ταξίδεψε παρά την απαγόρευση που του επέβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Μπορεί να φύγει και να επιστρέψει και θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή η δικαιοσύνη του είχε απαγορεύσει να εγκαταλείψει τη χώρα… Πρέπει να σέβεται τους νόμους», δήλωσε ο Μαδούρο στο ABC News.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή σύλληψη του Γκουάιδο, ο πρόεδρος Μαδούρο σημείωσε ότι μόνο ένα δικαστήριο μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο έφτασε στην κολομβιανή συνοριακή πόλη Κούκοτα στις 22 Φεβρουαρίου, παρά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που εκδόθηκε εις βάρος του.

Βρέθηκε εκεί για να βοηθήσει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες, παρόλο που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αρνήθηκε να την αποδεχθεί.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση από τις 23 Ιανουαρίου οπότε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Γκουάιδο ενώ η Ρωσία αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο τον Νικολάς Μαδούρο.