Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει πληροφορίες για πιθανά κτυπήματα εναντίον των ΗΠΑ από υπερηχητικούς πυραύλους Ζίρκον

Το Russia-1 είχε παρουσιάσει τη λίστα πέντε αμερικανικών κέντρων λήψης αποφάσεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχους των ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων Ζίρκον, εφόσον η Ουάσιγκτον αποφασίσει να επιτεθεί στη Μόσχα.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία και το Κρεμλίνο δεν παρεμβαίνει στην πολιτική σύνταξης που ακολουθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, 273870σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά από τη λίστα που έφερε στη δημοσιότητα ρωσικό ΜΜΕ και η οποία περιελάμβανε περιοχές που θα μπορούσαν να καταστούν στόχοι των πυραύλων Ζίρκον, σε περίπτωση επιθετικότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει το Russia-1, το Πεντάγωνο θα είναι ένας από τους πρώτους στόχους, ενώ ο επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι το Καμπ Ντέιβιντ το προεδρικό θέρετρο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την Ουάσιγκτον. Άλλος δυνητικός στόχος για τους ρωσικούς Ζίρκον είναι σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, το Φορτ Ρίτσι στο Μέριλαντ. Τέταρτος στόχος που περιγράφει το Russia-1 είναι η αεροπορική βάση Μακλέλαν στην Καλιφόρνια. Τελευταίος στόχος, σύμφωνα με την εν λόγω λίστα, είναι οι εγκαταστάσεις του ναυτικού ραδιοσταθμού Τζιμ Κρικ.

«Αυτό, για το οποίο μίλησε ο πρόεδρος, είναι ότι σε περίπτωση που η Ρωσία βρίσκεται υπό απειλή (…) θα πρέπει να δράσει απαντώντας και να στρέψει τους πυραύλους μας όχι μόνο προς τους εκτοξευτές, αλλά και στα εδάφη, όπου βρίσκονται τα κέντρα που λαμβάνουν αποφάσεις. Δεν ονομάτισε ποτέ κάποια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία», είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις παραπάνω πληροφορίες.

Παράλληλα, όπως είπε, το Κρεμλίνο δεν παρεμβαίνει στην πολιτική σύνταξης των ιδιωτικών ή κρατικών ΜΜΕ και για αυτό και η όποια σχετική ερώτηση θα πρέπει να απευθύνεται προς τους επικεφαλής των ΜΜΕ.