Γαλλία: Οι υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν το RT

Υπό έρευνα από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκεται ο ραδιοτηλεοπτικός φορέα RT, ανέφεραν την Πέμπτη γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές τους.1805364

Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα RT, ανέφερε η γαλλική Le Parisien επικαλούμενη πηγές της.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες πληροφοριών αποφάσισαν ότι θα ήταν «πρόωρο» οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με μια φερόμενη στρατηγική παραπληροφόρησης από πλευράς του RT France αν και έχει ένα συγκεκριμένο τόνο, μετέδωσε το ίδιο μέσο την Πέμπτη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από τις κατηγορίες εκ μέρους του προέδρου Εμάνουελ Μακρόν στις αρχές Φεβρουαρίου που ανέφερε ότι το RT και το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, τα μέσα αυτά δημιουργούν λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων και «τρολάρουν» στο Διαδίκτυο.

Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι το κίνημα των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία υποκινείται από το εξωτερικό.

Η αρχισυντάκτρια του Sputnik και του RT Μαργαρίτα Σιμογιάν, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Μακρόν για τους λογαριασμούς στα social media.

Εν τω μεταξύ, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, επεσήμανε ότι οι αντιπρόσωποι των κίτρινων γιλέκων εμφανίζονταν στo RT και to Sputnik συχνότερα από τους Γάλλους αξιωματούχους επειδή οι αρχές τους απαγόρευσαν να μιλήσουν στα μέσα αυτά.