Η Ρωσία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ινδία για τους S-400

Ολες οι δεσμεύσεις για την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Ινδία με σύμβαση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα τηρηθούν πλήρως, συμπεριλαμβανομένων των προθεσμιών, δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ινδία Νικολάι Κουντάσεφ.151562

Ο Νικολάι Κουντάσεφ ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Είμαι βέβαιος ότι η σύμβαση θα συμβάλει σημαντικά στη περιφρούρηση της ασφάλειας της Ινδίας και θα αποτελέσει απόδειξη της καλής φύσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Είμαι πεπεισμένος ότι όλες οι ρωσικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν πλήρως, συμπεριλαμβανομένων των προθεσμιών, δήλωσε ο Πρέσβης.

Ο πρέσβης πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για περαιτέρω συνεργασία με την Ινδία στο ζήτημα της ασφάλειας.

Ένας μηχανισμός συναλλαγών στα εθνικά νομίσματα των δύο χωρών σχετικά με τις συμφωνίες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας λειτουργεί ήδη και η Μόσχα ενδιαφέρεται για την περαιτέρω ανάπτυξή της, πρόσθεσε ο Κουντάσεφ.

«Όσον αφορά τη χρήση του μηχανισμού χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε εθνικά νομίσματα, μπορώ να πω ότι έχει ήδη εφαρμοστεί και ότι μας ενδιαφέρει η προοδευτική ανάπτυξή του. Είμαι βέβαιος ότι οι χώρες μας θα βρουν μια λύση που θα μας βάλει εκτός της ζώνη εξάρτησης από το αμερικανικό σύστημα πληρωμών», πρόσθεσε ο Ρώσος πρέσβης.

Η σύμβαση για την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Ινδία υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2018.