Την υποψηφιότητα Άριστου Βασιλειάδη προκρίνουν ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για τη δημαρχία Πάφου

Το όνομα του Άριστου Βασιλειάδη συζητείται το απόγευμα σε επίπεδο επικεφαλής των επαρχιακών οργάνων των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, στην Πάφο για τη δημαρχία της πόλης.CNA_Mfc4dd6224284428ab70adc540a5d1168-1

Το όνομα του Άριστου Βασιλειάδη έχει προταθεί από το ΔΗΚΟ και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί η υποψηφιότητα από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ενώ η ΕΔΕΚ θα προχωρήσει σε περαιτέρω συζήτηση μέσα από εσωτερικές διαδικασίες.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Χάρης Κυριακίδης ανέφερε πως ο “συμπολίτης μας Άριστος Βασιλειάδης αποτελεί μια ανεξάρτητη και καθαρή υποψηφιότητα και έναν κεντρώο και προοδευτικό άνθρωπο”. Ο κ. Κυριακίδης δήλωσε ότι την κοινή υποψηφιότητα Βασιλειάδη αναμένεται να στηρίξουν εκτός από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ αργότερα επισήμως και ένα ακόμη εκ των μικρότερων κομμάτων, καθώς και κινήσεις πολιτών της πόλης.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Άριστου Βασιλειάδη , θα γίνει αύριο το πρωί στην επαρχιακή συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, παρουσία του ΓΓ του κόμματος, Άντρου Κυπριανού.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη, αύριο το πρωί θα συγκληθεί συνέλευση των μελών του ΑΚΕΛ Πάφου στο πλαίσιο της οποίας – όπως είπε- η Επαρχιακή Επιτροπή θα εισηγηθεί τον Άριστο Βασιλειάδη για υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος κατά την άποψη του,  πληροί όλα τα κριτήρια.

Ο Επαρχιακός γραμματέας της ΕΔΕΚ Γιώργος Νικάνδρου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως ο Άριστος Βασιλειάδης που φαίνεται – όπως είπε- πως θα υποστηριχτεί από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ ως κοινός υποψήφιος για την Δημαρχία της Πάφου, προβληματίζει σοβαρά την ΕΔΕΚ.

Ο κ. Νικάνδρου ωστόσο σημείωσε πως το θέμα της υποψηφιότητας Άριστου Βασιλειάδη αναμένεται να συζητηθεί με πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο με μέλη και στελέχη του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ σε ακτίβ που θα πραγματοποιηθεί μετά από τη συνάντηση με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ σήμερα το απόγευμα, και συγκεκριμένα – όπως είπε- αύριο ή τη Δευτέρα.

Ο Άριστος Βασιλειάδης είναι γιος του πρώην βουλευτή Πάφου του ΔΗΚΟ Νίκου Βασιλειάδη, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής την πενταετία 1976-1981, ενώ ο πατέρας του ήταν και επί σειρά ετών λογιστής της Μητρόπολης Πάφου.

Είναι  επίσης μέλος της Επιτροπής Υδρογονανθράκων που συνέστησε το ΕΒΕ Πάφου για διεκδίκηση από την Επαρχία μέρους στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κύπρου.

Στο μεταξύ, διεργασίες γίνονται και σε επίπεδο Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Φαίδωνας Φαίδωνος επισημοποιεί σύντομα και αυτός την υποψηφιότητα του ως ανεξάρτητος.