Βρετανία:Ο στρατός ψάχνει τους χειριστές των drones πάνω από το Γκάτγουικ

 

Ακυρωθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

 

Ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι προσωπικό του στρατού θα αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, όπου καμία πτήση δεν πραγματοποιείται από τη νύχτα της Τετάρτης λόγω επαναλαμβανόμενης εμφάνισης τουλάχιστον ενός drone στον ουρανό πάνω από τους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης.imagew-1.aspx

Ο Υπουργός Γκάβιν Γουίλιαμσον δε διευκρίνισε ποια θα είναι η αποστολή των στρατιωτών. Όπως έγινε όμως γνωστό, θα φέρουν «εξειδικευμένο εξοπλισμό».

Η νεότερη ανακοίνωση από το αεροδρόμιο αναφέρει ότι καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον έως τις 8 το βράδυ τοπική ώρα.

Η αστυνομία αδυνατεί μέχρι τώρα να εντοπίσει τον χειριστή των drone, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρούνται στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Αναφορά στο περιστατικό έκανε και η Πρωθυπουργός Μέι εκφράζοντας τη λύπη της για την ταλαιπωρία των επιβατών και τονίζοντας ότι οι κρατικές υπηρεσίες συντονίζουν τη δράση τους με τη διοίκηση του αεροδρομίου ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η «παράνομη ενέργεια».

Η easyJet ακυρώνει τις πτήσεις της και αναμένει πρόβλημα και αύριο

Η αεροπορική εταιρεία easyJet ακύρωσε όλες τις πτήσεις της Πέμπτης προς/από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, αναφέροντας ότι αναμένει πως το πρόβλημα θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

“Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πότε το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει και ως εκ τούτου ακυρώνουμε όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ σήμερα. Αναμένουμε η διαταραχή να συνεχιστεί και αύριο”, αναφέρει η βρετανική εταιρεία.

Η ακύρωση γίνεται μετά το χάος που έχει προκληθεί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν πτήσεις και να εγκλωβιστούν για ώρες χιλιάδες επιβάτες.