Βαρύς ο φάκελος για στημένα παιγνίδια στο Κυπριακό ποδόσφαιρο

Πολύωρη γραπτή κατάθεσε έδωσε σήμερα  ο Μάριος Παναγή

Βαρυς είναι ο φάκελος  με στοιχεία που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του διαιτητή  Μάριου Παναγή .Αυτό μας δήλωσε έγκυρη πηγή  προσθέτοντας πως  στην πολύωρη κατάθεση του χθες ο διεθνής διαιτητής  είπε παλλά για πολλούς που αν γίνουν οι σωστές  έρευνες τότε πολλοί θα βρεθούν υπο κατηγορία .Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου  διαβεβαίωσε πως η   Αστυνομία θα κάνει όλα όσα πρέπει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναφορικά με τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή σε σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο..CNA_M3961461e3de34d5686b6df12619c24e0

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου βρισκόταν από τις 12 το μεσημέρι ο κ. Παναγή και έδινε  γραπτή κατάθεση, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι “η υπόθεση βρίσκεται στα αρχικά στάδια διερεύνησης” και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.Στο μεταξύ νωρίτερα η ηγεσία της Αστυνομίας απέστειλε  το πρωί επιστολή στην Γενική Εισαγγελία υπό το φως των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή για κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.Στην επιστολή επισημαίνεται πως η Αστυνομία διερευνά ήδη 17 υποθέσεις προσυνεννοημένων αγώνων -που προέκυψαν πριν τις καταγγελίες Παναγή- από τις οποίες 16 ήδη βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και αναμένονται περαιτέρω οδηγίες.

pegasus_LARGE_t_143761_106437543_type12438

Στο κέντρο ο διεθνής διαιτητής Μάριος Παναγή ο οποίος με τις συγκλονιστικές καταγγελίες του δακτυλόδειξε ηγετικά στελέχη της ΚΟΠ.

Ζητήθηκαν οδηγίες από την Εισαγγελία για τον παραπέρα χειρισμό και ο Εισαγγελέας, όπως αναφέρεται στην δήλωση, έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση των καταγγελιών του διαιτητή με λήψη κατάθεσης από τον ίδιο και συμπλήρωση του σχετικού φακέλου ο οποίος και θα σταλεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω και για νέες οδηγίες.

Ο διαιτητής Μάριος Παναγή, κατά την άφιξη του στο Αρχηγείο,όπου ‘εδωσε γραπτή κατάθεση τόνισε   ότι όλα όσα είπε στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, περί στημένων αγώνων, θα τα καταθέσει όλα στους ανακριτές, ώστε να διερευνηθούν από την Αστυνομία.Ο φάκελος που θα σχηματιστεί από την αστυνομία θα πάει στη Νομική Υπηρεσία, ενώ αν θα γίνουν συλλήψεις ή αν θα προχωρήσει η υπόθεση με οποιοδήποτε τρόπο, τότε η εισαγγελία θα δώσει οδηγίες.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης  δήλωσε αργότερα υποστήριξε πως οι καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή θα διερευνηθούν «κατά τρόπο πλήρη και εξαντλητικό»  Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο του μελετά νομοθετικές αλλαγές για να γίνει πιο αποτελεσματική η διερεύνηση φαινομένων χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ερωτηθείς για το θέμα, μετά το πέρας της συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, ο κ.Ι. Νικολάου είπε ότι από τη στιγμή που γίνονται καταγγελίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διερευνηθούν, όποιον και αν αφορούν.

Συμπλήρωσε ότι στόχος είναι η συλλογή στοιχείων «για να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες, οι οποίες μπορεί – όπως καταγγέλλεται – να παραβιάζουν ή πλήττουν το ποδόσφαιρο».

ÁÑ×ÇÃÏÓ ÁÓÔÕÍÏÌÉÁÓ Æ.×ÑÕÓÏÓÔÏÌÏÕ – ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÉÊÇ ÄÉÁÓÊÅØÇ

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας «διαβεβαίωσε πως οι καταγγελίες θα διερευνηθούν »

Ο κ. Νικολάου ανέφερε  ότι το Υπουργείο του μελετά θέματα νομοθετικών αλλαγών, σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων.

Μίλησε για «συγκεκριμένα κενά στη νομοθεσία» και «αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Είπε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει η δυνατότητα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για διερεύνηση τέτοιων φαινομένων, όπως συμβαίνει στην Ιταλία, την Ελλάδα και αλλού, όπου υπήρξαν αποτελεσματικές έρευνες και διώξεις εμπλεκομένων φορέων και παραγόντων σε θέματα χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων.

«Θα κάνουμε κάποιες σκέψεις, για να δούμε με ποιόν τρόπο κάποια από αυτά μπορούν, αν είναι δυνατόν, να ρυθμιστούν στα πλαίσια του δικού μας νομοθετικού πλαισίου, και ειδικότερα του άρθρου 17 του Συντάγματος», κατέληξε.**

Στο μεταξύ  η Συμμαχία Πολιτών, με ανακοίνωση της  βεβαιώνει  ότι ουδέποτε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας  συμμετείχε σε καμία τέτοια συνάντηση.

Αναμένουμε αναφέρει ότι μετά τη δήλωση του ΑΚΕΛ με την οποία ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Άντρος Κυπριανού ουδέποτε συμμετείχε σε τέτοιου είδους συνάντηση, ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ θα ακολουθήσουν με δική τους διευκρίνηση.Περαιτέρω η  Συμμαχία Πολιτών απαιτεί  να διερευνηθούν όλα σε βάθος. ΟΙ αναφορές του κ. Παναγή σε τρεις πολιτικούς αρχηγούς, απαιτούν διευκρινήσεις και εξηγήσεις, προσθέτει .