Μήνυση Κοτζιά για συκοφαντική δυσφήμιση και διαπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο τεως  υπουργός Εξωτερικών,Νίκος Κοτζιας  καταγγέλλοντας συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά1169659 ψευδών ειδήσεων εις βάρος του προσώπου του.

Η μήνυση του κ. Κοτζιά, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιλαμβάνει έξι δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο και τέσσερα σε συγκεκριμένη εβδομαδιαία εφημερίδα.

Κατά τον ενάγοντα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόκειται για δημοσιεύματα τα οποία αφορούν τα περί σχέσεων με τον Τζορτζ Σόρος και τον διεθνή διαγωνισμό για τις υπηρεσίες έκδοσης βιζών, στο πλαίσιο της εκστρατείας απειλών για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υποστηρίζει δε, ότι στόχος των απειλών και των εκβιασμών ήταν «να μην ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, να τον εκβιάσουν ώστε να μην υλοποιήσει την πολιτική της συντριπτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης και της πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, και το λιγότερο, να τον αναγκάσουν να σωπάσει».

Σύμφωνα με τον τέως υπουργό Εξωτερικων  οι πολέμιοί του «διαδίδουν ότι πήρε και διακίνησε 50 εκατομμύρια από τον Σόρος» και ότι «έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ποσό μεταξύ 28 και 35 εκατ. ευρώ».

Όσον αφορά το πρώτο, ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει ότι ουδέποτε συναντήθηκε με τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του, ενώ τονίζει ότι το «σύστημα Σόρος» πολέμησε τον ίδιο μετά μανίας στα δύο χρόνια (2016-2017) που γινόταν προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό.

Όσον αφορά το δεύτερο,  διευκρινίζει ότι αφενός δεν υπάρχουν τέτοια ποσά, και αφετέρου ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο υπουργείο Εξωτερικών, διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή.

Ειδική μνεία κάνει και στην υπόθεση της ανάθεσης υπηρεσιών έκδοσης βίζας, εξηγώντας ότι η εταιρεία δεν «παίρνει ούτε σεντς τσακιστό από το ελληνικό κράτος, αλλά αντίθετα, δίνει 10% του τζίρου των καθαρών κερδών στο δημόσιο».

Υπενθυμίζει τέλος, ότι επί υπουργίας του «αποκαλύφθηκαν δεκάδες παράνομες συμπράξεις του υπουργείου Εξωτερικών με ΜΚΟ, αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν 40 εκατ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου παράνομα χρησιμοποιηθέντα, εκ των οποίων ήδη επεστράφησαν τα 14 εκατ. ευρώ».