Παραδόθηκε σε εκπρόσωπο του Ακιντζί η διακήρυξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων

 

Συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες είναι μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης παρέδωσαν στους imagew-2.aspxδύο ηγέτες τη διακήρυξη που ενέκριναν το περασμένο Σάββατο. Παραδίδοντας τη διακήρυξη σε εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο ΓΓ της συντεχνίας των τουρκοκύπριων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ εξέφρασε την ευχή ότι η συνάντηση των δύο ηγετών την Παρασκευή (σημερα)  θα είναι μια νέα αρχή.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα μετά την παράδοση της διακήρυξης στο Προεδρικό Μέγαρο, η ομάδα πέρασε από το οδόφραγμα και πορεύτηκε ως το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Τη διακήρυξη παρέλαβε εκ μέρους του κ. Ακιντζί ο «ειδικός γραμματέας» του Τζενκ Γκιουρτζάι.

Σε δήλωσή του την ώρα που παρέδιδε την διακήρυξη ο ο ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ  ανέφερε ότι η διακήρυξη ετοιμάστηκε σε συνάντηση που έγινε την 20η Οκτωβρίου στη νεκρή ζώνη  και εκφράζει την βούληση για λύση.

Ευχήθηκε όπως η συνάντηση αύριο μεταξύ των δύο ηγετών θα είναι μια νέα αρχή και πρόσθεσε ότι επιθυμία των όσων υπογράφουν τη διακήρυξη είναι η επανένωση της Κύπρου, οι κοινότητες να ζουν μαζί ειρηνικά και να υπάρχει διαμοιρασμός των φυσικών πόρων.

Δεν είμαστε ευτυχισμένοι σε ένα διχοτομημένο νησί, είπε, και εξέφρασε την επιθυμία για εξεύρεση λύσης και ειρήνης το συντομότερο δυνατόν.