Ναζί και ΕΕ εκφράζουν κοινά «οράματα» του κεφαλαίου

Του Νικόλα Νικόλα

 

nazieuΟ φασισμός αποτελεί αποκούμπι του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό είναι δεδομένο. Όπως επίσης δεδομένο είναι ότι η ΕΕ αποτελεί ιμπεριαλιστικό οργανισμό προωθημένης καπιταλιστικής ολοκλήρωσης. Αυτή η υπηρεσία προς το κεφάλαιο και τη δικτατορία των μονοπωλίων είναι το βασικό κοινό τους. Και αυτό μπορεί να αποδειχθεί και μέσα από το γεγονός ότι οι επιδιώξεις των μονοπωλίων όπως εκφράστηκαν με την άνοδο του χιτλεροφασισμού, προωθούνται σήμερα από τις Βρυξέλλες. Φυσικά για το κεφάλαιο…

Η ΕΕ των μονοπωλίων υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια ναζιστές στην Ουκρανία στα πλαίσια της επέμβασης των δυτικών ιμπεριαλιστών στη χώρα. Ό,τι εξυπηρετεί τα μονοπώλια. Δεν είναι φυσικά πρωτόγνωρο αυτό, αφού ο φασισμός είναι το χειρότερο εργαλείο του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί η ΕΕ. Όλοι γνωρίζουν το ρόλο αυτού του λάκκου των λεόντων για τους λαούς στην παραχάραξη της ιστορίας με στόχο να ρίξουν λάσπη στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό, ιδιαίτερα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης.

 

Από τους ναζί στην εκπαίδευση στις ΗΠΑ και στην προεδρία της Κομισιόν

Φυσικά το ίδιο πράττουν και για τους ιδρυτές της ΕΟΚ-ΕΕ και για την ίδια τη φύση της Ένωσης. Γνωρίζετε τον πρώτο πρόεδρο της Κομισιόν της τότε ΕΟΚ; Ονομάζεται Βάλτερ Χάλσταϊν. Ήταν νομικός. Ήταν πρόεδρος της (μη εκλεγμένης μέχρι σήμερα) Κομισιόν από το 1958 μέχρι το 1967. Ας πάρουμε την περίπτωση του Χάλσταϊν για να εξετάσουμε το πως η ΕΟΚ-ΕΕ υπηρετεί τα μονοπώλια μέσα από τους σχεδιασμούς που έκαναν για το κεφάλαιο οι ναζιστές.

Στα κείμενα της ΕΕ χαρακτηρίζεται ως «οραματιστής ηγέτης» με «διπλωματικές δυνάμεις» που προώθησαν «την ευρωπαϊκή ενοποίηση». Παρουσιάζεται ως ένας εκ των «πατέρων της ΕΕ».

Φυσικά δεν γίνεται αναφορά στο παρελθόν του πριν το 1957. Ούτε ότι ήταν μέλος επίσημων ναζιστικών οργανώσεων…

Ούτε ότι ήταν διαπραγματευτής του Χίτλερ με τη φασιστική Ιταλία το 1938 με στόχο «την ευρωπαϊκή ενοποίηση» υπό φασιστική δικτατορία και πρωταγωνιστής στο παζάρι για τη μετεξέλιξη του «Συμφώνου Αντι-Κομιντέρν» των δύο φασιστών ηγετών σε «Σύμφωνο Ενωμένης Ευρώπης», που τελικά ονομάστηκε «Σύμφωνο Νέας Ευρώπης» και έγινε το θεμέλιο του Άξονα.

Δεν γίνεται αναφορά στην ομιλία του τον Γενάρη του 1939 στο Ροστόκ, πριν να ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, για την αρπαγή της Αυστρίας και της Τσεχοσλοβακίας και την αναγκαιότητα «δημιουργίας ενός Μεγάλου Γερμανικού Ράιχ» με «νομική εκγερμανοποίηση των νέων εδαφών». Σε αυτή την ομιλία του Χάλσταϊν, που είναι γνωστή ως «Ομιλία Κατάκτησης», δεν έδωσε μόνο «νομική» πρόφαση στις κατακτήσεις των ναζί (όσες είχαν γίνει και τις τότε επικείμενες), αλλά στήριξε για την επιτυχία τους τη δημιουργία ενός «ενιαίου νομικού συστήματος» μέσω «οδηγιών». Αυτό θα υιοθετούσε αργότερα ως πρώτος Πρόεδρος της Κομισιόν της ΕΟΚ και αυτό κάνουν μέχρι σήμερα οι διάδοχοί του…

Μέσα από την ίδια ομιλία του Χάλσταϊν εν έτει 1939 θεωρεί την επέκταση του Ράιχ νομικό και «οικονομικό γεγονός». Μέσα από το ίδιο κείμενο εισηγείται την εισαγωγή σε κάθε κατακτημένη από τους ναζί χώρα του «νόμου για την προστασία του γερμανικού αίματος και της γερμανικής τιμής»! Των ρατσιστικών ναζιστικών νόμων που έγιναν η βάση για τις γενοκτονίες των φασιστών, πέραν των πολιτικών αντιπάλων με πρώτους τους κομμουνιστές. Ο Χάλσταϊν δηλαδή πρότεινε να επιβληθεί πανευρωπαϊκά υπό ναζιστική κατοχή ο νόμος που έγινε η βάση των γενοκτονιών του χιτλεροφασισμού, περιλαμβανομένου του Ολοκαυτώματος.

Ο ίδιος πολέμησε στο ναζιστικό στρατό. Πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Αμερικανούς το 1944 που τον έστειλαν στις ΗΠΑ για «αναδιαπαιδαγώγηση», μέσα από τη γνωστή διαδικασία για στρατολόγηση ναζιστών για δημιουργία Γερμανών μεταπολεμικών πρακτόρων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Το 1945 ο Χάλσταϊν επέστρεψε στην πατρίδα του και σε δύο μήνες έγινε πρύτανης του Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης.

Το 1947 επέστρεψε για ένα χρόνο στις ΗΠΑ. Επιστρέφοντας το 1948 από το πουθενά διορίστηκε επικεφαλής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Καγκελαρίας! Έτσι έγινε γνωστός ως «άνθρωπος των ΗΠΑ» και γερμανικά ΜΜΕ τον θεωρούσαν τον πραγματικό Υπουργό Εξωτερικών του Καγκελάριου Κόνραντ Αντενάουερ, που την περίοδο 1951-55 διατηρούσε και το χαρτοφυλάκιο της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Χάλσταϊν θεωρείται ο διαμορφωτής της δυτικογερμανικής εξωτερικής πολιτικής για την επόμενη δεκαετία προωθώντας τη γραμμή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και τη δημιουργία της ΕΟΚ. Ήταν δηλαδή πρωταγωνιστής στη δημιουργία της Δυτικής Γερμανίας, του ΝΑΤΟ και της επιθετικότητας κατά της ΛΔ Γερμανίας, η οποία εγκαθιδρύθηκε χωριστά λόγω ακριβώς των προκλήσεων και της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστών.

Mεταπολεμικά εντάχθηκε στο δεξιό CDU (το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ). Ήταν επικεφαλής της γερμανικής διαπραγματευτικής ομάδας που οδήγησε στην υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού την άνοιξη του 1951. Μιας συνθήκης που υπέγραψε μαζί με τους Υπουργούς Εξωτερικών Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας ο Δυτικογερμανός Καγκελάριος Αντενάουερ και δημιούργησε την «Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ανθρακα και Χάλυβα», προκάτοχο της ΕΟΚ.

Στις 25/3/1957 ο Χάλσταϊν υπέγραψε μαζί με τον Αντενάουερ τη Συνθήκη της Ρώμης, που, όπως ισχυρίζεται σήμερα η ΕΕ των μονοπωλίων, αποτελεί το «όραμα της ΕΕ των αρχών»…

Η μεταμφίεση του Χάλσταϊν σε «οραματιστή» της ΕΟΚ και της ΕΕ

Αναλαμβάνοντας από την 1/1/1958 καθήκοντα ως πρώτος διορισμένος πρόεδρος της Κομισιόν της ΕΟΚ, ο Χάλσταϊν δήλωνε για την προώθηση της «ελεύθερης αγοράς»: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην πέσουμε σε στασιμότητα. Έχουμε αποφασίσει ότι τα εθνικά σύνορα δεν θα μας περιορίζουν πια οικονομικά. Θέλουμε να ανοίξουμε δρόμους κι έτσι να προσφέρουμε σε 168 εκατομμύρια Ευρωπαίους ένα καλύτερο μέλλον, ώστε να κερδίσουμε ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο στην ιδεολογική και οικονομική σύγκρουση με τον μπολσεβικισμό».

Κι ο Χάλσταϊν δεν ήταν ένας «αναμορφωμένος» ναζί που κάποτε οραματιζόταν την «ευρωπαϊκή ενοποίηση» για τα συμφέροντα των μονοπωλίων υπό τη δικτατορία του χιτλεροφασισμού. Υπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα, προώθησε την «ευρωπαϊκή ενοποίηση» για λογαριασμό της δικτατορίας των μονοπωλίων που μας αυτοπαρουσιάζεται ως «ένωση αρχών» με προσωπείο «δημοκρατικότητας». Στο βιβλίο του «Europe In The Making» ο ίδιος ο Χάλσταϊν έγραφε το 1972 για την Κομισιόν ότι πρέπει να έχει το μονοπώλιο αποφάσεων, προτείνοντας όπως οι ελάχιστες εξαιρέσεις αφαιρεθούν με την πρώτη ευκαιρία… Στο ίδιο σύγγραμμα προτείνει όπως η (μη εκλεγμένη) Κομισιόν αναλάβει στην ολότητά της τα μέσα εφαρμογής της «ευρωπαϊκής νομοθεσίας», χωρίς καν εξάρτηση έγκρισης από τα Συμβούλια Υπουργών. Και μπορεί η ΕΕ στις επόμενες δεκαετίες να μην ακολούθησε αυτό το δρόμο, αλλά οι θεσμοί έγκρισης και επικύρωσης, είτε στερούνται δημοκρατικής εκπροσώπησης, είτε είναι διακοσμητικά στοιχεία με περιορισμένες εξουσίες για να ξεγελούν τους λαούς, ενώ επιβάλλονται οι αντιλαϊκές πολιτικές όπως θέλουν τα μονοπώλια.

 

Οι ναζί και οι πολιτικές τους που προωθούνται από την ΕΕ

Είναι γνωστό ότι τα μονοπώλια (με την ανοχή και των σοσιαλδημοκρατών), ανέδειξαν τον Αδόλφο Χίτλερ και το χιτλεροφασισμό στην εξουσία. Ενδεικτική ανάμεσα σε άλλα η χρηματοδότηση των ναζί από την IG Farben με αντάλλαγμα την «ανάληψη» των βιομηχανιών των υπό κατοχή χωρών και την αξιοποίηση κολαστηρίων, όπως το Αουσβιτς, για εργατική δύναμη χωρίς κόστος. Η άλλη «άγνωστη» πτυχή των εργοστασίων θανάτου που έστησαν οι ναζί, για εξολόθρευση κομμουνιστών και αιχμαλώτων από το ανατολικό μέτωπο, Εβραίων κι άλλων «μη εκλεκτών» κατά τις αντιλήψεις των «εκ φύσεως ανώτερων» τεράτων αυτού του βραχίονα του καπιταλιστικού συστήματος.

Αντίστοιχα, λειτούργησαν κι άλλοι κολοσσοί που μεταπολεμικά κυριάρχησαν στην παγκόσμια οικονομία από τη Siemens μέχρι τη Volkswagen. Από πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της δίκης της Νυρεμβέργης, προκύπτει ότι στόχος της IG Farben ήταν στην υπό ναζιστική κατοχή Ευρώπη να «δημιουργηθεί ένα ενιαίο νόμισμα, κοινό ευρωπαϊκό δίκαιο και πανευρωπαϊκό δικαστικό σύστημα από τη Λισαβόνα στη Σόφια» υπό τον έλεγχο τής εν λόγω εταιρείας.

24 στελέχη της IG Farben δικάστηκαν στη Νυρεμβέργη και στην πλειοψηφία τους καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένης της γενοκτονίας. Οι περισσότεροι όχι μόνο απελευθερώθηκαν μετά από λίγο από τις φυλακές, αλλά ανέλαβαν τη διεύθυνση των διαδόχων κολοσσών της IG Farben (π.χ. Bayer, ΒΑSF) και ανώτερα πόστα στις κυβερνήσεις της Δυτικής Γερμανίας. Τέτοια μονοπώλια και ναζί στελέχη πρωταγωνίστησαν στη δημιουργία της ΕΟΚ, άρα της ΕΕ, ουσιαστικά προωθώντας μέχρι σήμερα το σχέδιο της ναζιστικής IG Farben για «ένα ενιαίο νόμισμα, κοινό ευρωπαϊκό δίκαιο και πανευρωπαϊκό δικαστικό σύστημα από τη Λισαβόνα στη Σόφια».

Και ο Χάλσταϊν υπήρξε, επί ναζισμού, νομικός των γερμανικών καρτέλ της φαρμακοβιομηχανίας, δηλαδή της IG Farben που συνένωσε Bayer, ΒΑSF κι άλλες εταιρείες!

 

Τι Χάλσταϊν, τι Γιούνκερ… Όλα για το κεφάλαιο

Ο Χάλσταϊν υπήρξε μάχιμος ναζιστής και υπερασπιστής των εγκλημάτων του χιτλεροφασισμού.

Υπήρξε νομικός των ναζιστικών μονοπωλίων που σχεδίασαν μια οικονομική ολοκλήρωση στην ήπειρο, αντίστοιχη με αυτή που προωθεί σήμερα η ΕΕ, χωρίς στρατιωτικές στολές, εντός των συνόρων.

Υπήρξε στρατιώτης στο στρατό του Χίτλερ και αιχμάλωτος των ΗΠΑ, που ουσιαστικά του έδωσαν άφεση αμαρτιών, όπως και σε άλλους εγκληματίες πολέμου, για αξιοποίηση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ένωσης.

Υπήρξε, από το πουθενά, ο σχεδιαστής της εξωτερικής πολιτικής της Δυτικής Γερμανίας.

Υπήρξε εκ των καθοδηγητών στην «ευρωπαϊκή ενοποίηση» που άρχισε με το χάλυβα και συνεχίζεται με την ΕΕ.

Υπήρξε ο πρώτος διορισμένος πρόεδρος της Κομισιόν τής τότε ΕΟΚ, ενώ μέχρι σήμερα η Κομισιόν, της ΕΕ πλέον, έχει ως μη εκλεγμένο σώμα όλες τις εκτελεστικές εξουσίες αυτής της προωθημένης μορφής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης.

Όπως οραματίζονταν οι ναζί, υπηρετώντας τα μονοπώλια.