Ο Δώρος Παφίτης υποψήφιος της Συμμαχίας Πολιτών για την Πάφο

 

Εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του, ο Δώρος Παφίτης δήλωσε αποφασισμένος, μαζί με τους δημότες της Πάφου «και με μοναδικό όπλο μας την αγάπη μας για την Πάφο, να αλλάξουμε τον τόπο μας, να κάνουμε βήματα μπροστά και να οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης».CNA_Ma64172dc48814ccc90fc887ff6fe294e

Απευθύνθηκε προς όλους τους δημότες της Πάφου, «ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής ταυτότητας», καλώντας τους «να σταθούμε όλοι μαζί ενάντια στην κομματική ποδηγέτηση της ψήφου μας».

«Ας βάλουμε μαζί τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για μια νέα Πάφο, την Πάφο της διαφάνειας, του φωτός και της ανάπτυξης, πέρα και πάνω από κόμματα» είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο υποψήφιος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι η αίγλη και το κύρος της Πάφου έχουν πληγωθεί, ενώ «η διαπλοκή, η διαφθορά, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος έχουν απογοητεύσει τους δημότες».

«Τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένα» πρόσθεσε, λέγοντας παράλληλα ότι «τις δωροδοκίες και τις μίζες τις πλήρωσαν και συνεχίζουν να τις πληρώνουν οι δημότες της Πάφου από το υστέρημά τους».

Ο Δώρος Παφίτης είπε ακόμη ότι στις 11 Ιανουαρίου οι δημότες της Πάφου καλούνται να εκλέξουν το νέο τους Δήμαρχο, ο οποίος θα αναλάβει, μέσα σε αντίξοες συνθήκες να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια της πόλης.

Ο νέος Δήμαρχος, συνέχισε, θα κληθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να καθαρίσει το όνομα της πόλης, βοηθώντας στη διερεύνηση και διαλεύκανση των όποιων σκανδάλων, παρανομιών ή παρατυπιών έγιναν, οδηγώντας τους όποιους υπαίτιους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Καταλήγοντας, είπε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας. Έχουμε δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο, έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα».

Το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου Πολυνίκης Χαραλαμπίδης, ανακοινώνοντας εξάλλου την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Επαρχιακού Συμβουλίου της Συμμαχίας Πολιτών Πάφου, το Σάββατο, εξέφρασε την ομόφωνη στήριξη στον Δώρο Παφίτη, λέγοντας ότι τον εμπιστευόμαστε γιατί «είναι ένας από εμάς», «έχει όνειρα για την πόλη μας, «έχει τα χέρια του καθαρά» και είναι ικανός.

Στην απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής γίνεται αναφορά στο συναίσθημα αγανάκτησης που διακατέχει τους Παφίτες, καθώς «ορισμένοι κομματικοί αξιωματούχοι, με τις ανήθικες, ανέντιμες και πρόδηλα παράνομες πρακτικές τους, αμαύρωσαν την πόλη μας και δημιούργησαν μια άσχημη εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία, στους αγώνες, στο ήθος, και στον πολιτισμό μας».

Προστίθεται ότι κοινό αίτημα των δημοτών, είναι «ο νέος μας Δήμαρχος να είναι τίμιος και με χέρια καθαρά, έξω και μακριά από το δίκτυο της διαπλοκής και της διαφθοράς του κατεστημένου», αλλά και άνθρωπος με ικανότητες και γνώσεις.

«Εκείνο που ενδιαφέρει τους δημότες είναι η εκλογή ενός Δημάρχου, ο οποίος να μπορεί να πάρει την πόλη μας μπροστά» και «να τη βγάλει από το βούρκο», καταλήγει η απόφαση της Επαρχιακής.

Ο Δώρος Παφίτης γεννήθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο λίγο πριν την τουρκική εισβολή, ενώ ο εκτοπισμός και η προσφυγιά οδήγησαν τους γονείς και την οικογένειά του στην Πάφο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στον κλάδο Ωκεανογραφικών και Γεωλογικών Επιστημών.