ΕΔΕΚ: Ανησυχητικές οι δηλώσεις του Βετανού Υπατου Αρμοστή

Ιδιαίτερα ανησυχητικές χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ τις  δηλώσεις του Βρετανού veoz7yjc_400x400Ύπατου Αρμοστή, Στίβεν Λίλι, στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν, σύμφωνα με τις οποίες αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας και αναγνώρισης ενός χωριστού κράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Η ΕΔΕΚ στην ανακοίνωση της επισημαίνει:
«Για την ΕΔΕΚ θεωρείται δεδομένο πως μία παράνομη οντότητα, απότοκο εισβολής συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης δεν μπορεί να αποκτήσει νόμιμη υπόσταση εκτός εάν εμείς οι ίδιοι την αναγνωρίσουμε. Ευχόμαστε ότι ούτε από πλευράς Βρετανίας υπάρχει αυτή η πρόθεση.
Σε ότι αφορά τη δήλωση του κ. Λίλι για τις εξηγήσεις που πρέπει να δοθούν για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν άλλα μοντέλα εκτός της ΔΔΟ, τον καλούμε να απαντήσει ο ίδιος για τη λειτουργικότητα που διέπει τη λύση ΔΔΟ.
Είναι προφανές ότι αυτή η μορφή λύσης όπως αποτυπώθηκε και στο βρετανικής έμπνευσης σχέδιο Ανάν, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του κυπριακού λαού γιατί ήταν ρατσιστικό, αντιδημοκρατικό και μη λειτουργικό.»