Telegraph:«Το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή! »

 Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιταλία, θα εγκαταλείψουν την «παραφροσύνη» του ευρώ!

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph «Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη και ο Έλληνας πρωθυπουργός άνοιξε τον δρόμο για νέες εκλογές στην χώρα, προκαλώντας την μεγαλύτερη κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου»!grexit_2

Το άρθρο έχει τίτλο “Το ευρώ οδεύει προς την καταστροφή! Τι τύχη για τον Ντέιβιντ Κάμερον” και ο αρθρογράφος Πίτερ Όμπορν, αφού κάνει μια ιστορική αναδρομή υποστηρίζει ότι η Οικονομική Νομισματική Ένωση ήταν από τη «γέννησή» της καταδικασμένη να αποτύχει, σημειώνοντας παράλληλα ότι η «ευρωπαϊκή ελίτ» αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις για αυτό και σήμερα, η Ευρωζώνη είναι «ένα βήμα πριν από την καταστροφή».

Όπως αναφέρει, το «πείραμά» τους έφερε την ύφεση σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη και σημειώνει ότι η κατάσταση πηγαίνει από το κακό… στο χειρότερο.

Σύμφωνα με τον Όμπορν, η ιταλική οικονομία είναι «ετοιμοθάνατη», η κοινωνική συνοχή έχει εξαφανιστεί και οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να μεταναστεύουν σε βαθμό… ανησυχητικό.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα η οικονομία της χώρας έχει συρρικνωθεί κατά 30%, το ένα τέταρτο του πληθυσμού δεν μπορεί να βρει δουλειά, λόγω της κρίσης. Τέλος, τονίζει, πως στην Ισπανία η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%.

«Μιλάμε για εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές και όνειρα», γράφει ο Όμπορν, αναφέροντας ακόμη πως νέα πολιτικά κόμματα έχουν βγει στην επιφάνεια, από την άκρα Αριστερά έως την ακροδεξιά.

Ωστόσο, κατά το δημοσίευμα, η πιο «θανάσιμη» και πρόσφατη απειλή για το ευρώ είναι η «ανάσταση» του θρίλερ του ελληνικού χρέους.

Όπως εξηγεί, η χώρα είναι «ακυβέρνητη» και προσθέτει πως την Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός άνοιξε τον δρόμο για νέες εκλογές στην χώρα και προκάλεσε «την μεγαλύτερη κατάρρευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου των τελευταίων 27 χρόνων».

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι πλέον, η πολιτική δομή στη ΕΕ πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να «χωρέσει» στην οικονομική πραγματικότητα, ή το αντίστροφο.

«Μην ξεχνάτε ότι το ενιαίο νόμισμα θα λειτουργήσει σωστά μόνο με μια ενιαία οικονομική πολιτική, ένα ενιαίο ταμείο, ένα ενιαίο σύστημα φορολόγησης και δαπανών, ένα ενιαίο εθνικό κοινοβούλιο και ενιαία πολιτική ταυτότητα», αναφέρει, τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια, η ανίκανη ηγεσία της Ευρώπης, προσπαθεί να αποφύγει αυτό το αναπόφευκτο αποτέλεσμα και που, όπως τονίζει, η επικείμενη οικονομική καταστροφή θα την αναγκάσει να το αντιμετωπίσει.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως θα είναι μια τρομαχτική πραγματικότητα για εκατομμύρια οικογένειες στην Ευρώπη, αλλά όπως υποστηρίζει, δυο θα είναι τα βασικά ζητήματα που θα προκύψουν από τη νέα κοινωνική κατάσταση: Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Ιταλία, θα εγκαταλείψουν την «παραφροσύνη» του ευρώ!

Όπως αναφέρει, η κατάσταση θα… σταθεροποιηθεί στο κέντρο, σημειώνοντας πως η Γαλλία, το Βέλγιο και μερικά ακόμη κράτη-μέλη θα καταλάβουν τώρα το «όνειρο» του Ζαν Μονέ, το οποίο έχει τη Γερμανία στο κέντρο του.

Ο Όμπορν καταλήγει αναφέροντας ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι ένας πολύ «τυχερός» πρωθυπουργός καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη θα τον βοηθήσει να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και τους πολίτες να αντιληφθούν το «αιώνιο όραμα» της Μάργκαρετ Θάτσερ για μια Ευρώπη των Εθνών.