Αλί Χαμενεί:«Σύμβολο της τυραννίας σε βάρος της ανθρωπότητας η κυβέρνηση των ΗΠΑ»

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι “το σύμβολο της τυραννίας σε βάρος της ανθρωπότητας”, έγραψε σήμερα ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης το Ιράν, σε έναν λογαριασμό που χρησιμοποιεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μετά τη δημοσιοποίηση της σύνοψης της έκθεσης της Γερουσίας για τα βασανιστήρια στα οποία πράκτορες της CIA υπέβαλαν υπόπτους για τρομοκρατία.Iranian Supreme leader Ayatollah Ali Khamenei speaks to Iranian ambassadors abroad

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση Ιρανού αξιωματούχου για την έκθεση.

Οι ΗΠΑ “λένε ότι είναι ένα έθνος γεμάτο υπερηφάνεια. (Αλλά) οι αμερικανικές κυβερνήσεις έχουν διαφθείρει κι εξαπατήσει τον λαό τους, που ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει πολλές πραγματικότητες”, ανέφερε σε ένα από τα μηνύματά του, που περιείχε την ετικέτα #TortureReport.

Ορισμένα από τα μηνύματα του Χαμενεί εμπεριέχουν αποσπάσματα από παλιές ομιλίες του και αναφέρουν την ημερομηνία τους.

“Σήμερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι το σύμβολο της τυραννίας για την ανθρωπότητα, ενώ ο αμερικανικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαρβαρότητα. 28/07/07”, ήταν ένα άλλο μήνυμα με ετικέτες #HumanRightsDay και #Ferguson (η παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η πόλη όπου ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο έφηβο μαύρο).

Τα μηνύματα που αναρτά ο Χαμενεί ως συνήθως σχολιάστηκαν αρκετά από τους χρήστες του διαδικτύου – ορισμένοι υπενθύμισαν τους δεκάδες κρατούμενους που έχουν πεθάνει στις φυλακές τα τελευταία χρόνια, ή τον απαγχονισμό, τον Οκτώβριο, μιας νέας η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο διότι είχε μαχαιρώσει έναν άνδρα που όπως είχε καταγγείλει η ίδια αποπειράθηκε να τη βιάσει.