Πάφος: Σήμερα η δίκη για τα απειλητικά μηνύματα

Σήμερα αναμένεται να αρχίσει ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου η δίκη για τα απειλητικά μηνύματα.ÄÇÌÁÑ×ÏÓ ÐÁÖÏÕ - ÂÅÑÃÁÓ

Η υπόθεση της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων που καταχωρήθηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Πάφου σχετίζεται με την πολύκροτη υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων από την εταιρεία Aristo στην περιοχή « Σκαλί» της Πάφου.

Τα τέσσερα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων είναι ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, η συνεργάτιδα του Μαρία Σολομωνίδου, ο σύζυγος της Κωνσταντίνος Σύφαντος και ο πατέρας της Ηλίας Σολομωνίδης.

Τα τέσσερα πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς στις 3 Νοεμβρίου, για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα.

Εναντίον της οικογένειας Σολομωνίδη και του πρώην Δημάρχου Πάφου έχουν προσαφθεί κατηγορίες για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος., γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα.

Οι ανακριτικές αρχές φαίνεται να διασυνδέουν την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων με την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων της Αristo , στην τοποθεσία « Σκαλί» της Πάφου, που εκδικάζεται ήδη στο Κακουργιοδικείο Πάφου.

Τα απειλητικά μηνύματα είχαν σταλεί εναντίον δύο βασικών μαρτύρων στην υπόθεση Αristo, της Αναπληρώτριας Δημοτικού μηχανικού του Δ. Πάφου Αντρούλας Ευθυμίου, του Δημοτικού συμβούλου Φαίδωνα Φαίδωνος και του δημοσιογράφου Κώστα Νάνου.