Καταγγελίες ΑΚΕΛ για μαζικές μεταθέσεις στην Αστυνομία

ΑστυνομικοΤο ΑΚΕΛ  με δήλωση  του  Νίκου Ιωάννου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ  καταγγέλλει  τις παρεβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου για  νέες μαζικές μεταθέσεις στην Αστυνομία με γνώμοντα το βόλεμα ημετέρων και με αναξιοκρατικά κριτήρια.

Οπως ανέφερε «συνεχίστηκε και τούτη την εβδομάδα ο χορός των μαζικών μεταθέσεων στην αστυνομία που στα δύο σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη– Συναγερμού ξεπερνούν το 25% της αστυνομικής δύναμης. Πράμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Με τις νέες μαζικές μεταθέσεις , καταγγέλλει το ΑΚΕΛ, συνεχίζεται ουσιαστικά το βόλεμα ημετέρων με αναξιοκρατικά κριτήρια από τη μια και με εκδικητική διάθεση από την άλλη.
Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά η Κύπρος πρέπει να παύσουν οι κυβερνώντες και ειδικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου να παρεμβαίνει απροκάλυπτα και να λειτουργεί εκδικητικά και με σαφείς σκοπιμότητες.

Ο ρόλος του Υπουργού Δικαιοσύνης ,- υπογραμμίζει-δεν είναι να παρεμβαίνει στα θέματα αυτά που πρέπει να είναι καθαρά δουλειά της ηγεσίας της αστυνομίας. Από την άλλη ο Αρχηγός της αστυνομίας καλείται να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να διοικήσει το σώμα αξιοκρατικά χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί συνένοχος και εξίσου υπαίτιος.»