Τελικά ο ερπετολόγος δεν έγινε τροφή για το ανακόντα

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel όπου ένα ανακόντα θα κατάπινε ολόκληρο τον γνωστό ερπετολόγο Πολ Ροσόλι. Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χθες μόνο αυτό δεν έδειχνε.ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Τον περασμένο μήνα, το Discovery Channel και ο Πολ Ροσόλι είχαν ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης πως ο ερπετολόγος θα δοκίμαζε να γίνει το γεύμα ενός ανακόντα για χάρη της επιστήμης.

Στην εκπομπή με τίτλο «Eaten Alive», ο Ροσόλι είχε δηλώσει πως θα προσπαθούσε να γίνει το γεύμα ενός ανακόντα 7,6 μέτρων μήκους «που θα τον άρπαζε και τον έσερνε στο βάθος του πλωτού δάσους». Αλλά μία ώρα και 40 λεπτά μετά από την 2ωρη εκπομπή, το μόνο που είδαν οι θεατές ήταν τον Ροσολί να αποτυγχάνει παταγωδώς να γίνει τροφή του ανακόντα, καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να τυλιχτεί το φίδι γύρω του, να δαγκώσει το κράνος του και τελικά να τον αφήσει να φύγει.

Φυσικά, οι θεατές την εκπομπής, κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αρνητικά σχόλια τόσο για την εκπομπή όσο και για το κανάλι, κυρίως εξαιτίας της συνέντευξης που είχε δώσει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες περιγράφοντας την εμπειρία του.

Στο δελτίο Τύπου που είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του το Discovery Channel, ο Ροσόλι, που θα φορούσε ένα ειδικά ενισχυμένο κουστούμι με κράνος και συσκευές για τη μέτρηση των ζωτικών του οργάνων, περιγράφει την εμπειρία του: «Μου επιτέθηκε κατευθείαν στο πρόσωπο. Το τελευταίο πράγμα που είδα ήταν το ορθάνοιχτο στόμα του προτού όλα γίνουν μαύρα. Την ώρα που συνέβαινε αυτό, με τύλιξε και τράβηξε τα πόδια μου. Ένιωσα το κουστούμι να ραγίζει. Ένιωθα λες και τα χέρια μου ξεκολλούσαν από τη θέση τους». Τονίζει επίσης πως έμεινε μία ώρα μέσα στο φίδι, πράγμα πολύ δύσκολο για τον ίδιο γιατί είναι κλειστοφοβικός.

Το ντοκιμαντέρ όμως μόνο αυτό δεν έδειχνε σύμφωνα με τους θεατές που έγραψαν στο Twitter: «Αυτός ο άντρας δεν έσπασε τον ώμο του για την επιστήμη», «Περίμενα να δω το ανακόντα να τρώει ζωντανό έναν άνθρωπο. Καλύτερα να έβλεπα ποδόσφαιρο», «Τι φάρσα, πάω για ύπνο», «Το μόνο πράγμα που το ανακόντα κατάπιε ήταν οι δύο μου ώρες. Τις θέλω πίσω» ενώ κάποιος άλλος δημοσίευσε μια φωτογραφία με το δάχτυλό του μέσα στο στόμα του σκύλου του, γράφοντας στη λεζάντα: Discovery Channel, θα μπορούσα να είχα κι εγώ την δική μου εκπομπή;».