Ο Τίο ανακηρύχθηκε μετά θάνατον ‘Βρετανός Γάτος της Χρονιάς’ επειδή βοήθησε την άρρωστη ιδιοκτήτριά του

 

Ενας λευκός γατούλης ονόματι Τίο, ο οποίος κάθισε πάνω στην ιδιοκτήτριά του και την “ζύμωνε” με τις πατούσες του όλο το βράδυ για να imagewμην αποκοιμηθεί καθώς είχε υποστεί θρόμβωση, ανακηρύχθηκε , μετά θάνατον, “Βρετανός Γάτος της Χρονιάς”.

Ο Τίο, ο οποίος πέθανε πριν από μερικές ημέρες, επικράτησε εκατοντάδων άλλων πρωταθλητών αιλουροειδών και κατέκτησε την ύψιστη διάκριση κατά την ετήσια τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του η ιδιοκτήτριά του Σαρλότ Ντίξον.

“Ο διασώστης είπε ότι νόμιζε πώς είχα εμφανίσει θρόμβο και ότι ήταν καλό που δεν αποκοιμήθηκα καθώς το πιθανότερο είναι να μην ξύπναγα ποτέ”, είπε η Ντίξον, η οποία είχε φροντίσει τον Τίο από πολύ μικρό και τον βοήθησε να αναρρώσει από μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Αλλοι βραβευθέντες ήταν ο μαυρόασπρος Αρθουρ, ο οποίος βοήθησε την ιδιοκτήτριά του να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και ο δύο ετών Τόμπι, ο οποίος ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του κάθε φορά που υφίσταται επιληπτική κρίση.