Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική

 

Αυξάνεται  δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν από το μεσημέρι της Δευτέρας την Αττική.ω1-600x365imagew-6.aspx ω4-600x338 ω6-600x443

ÐõñêáãéÜ óôçí ðåñéï÷Þ ôçò ÊéíÝôáò. Ç öùôéÜ êáôÝóôñåøå óðßôéá êáèþò êáé äáóéêÞ ðåñéï÷Þ, ÄåõôÝñá 23/7/2018. (Eurokinissi/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Wildfire in the Gerania Mountains, in the region of Kineta, West Attica, July 23, 2018. / Πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, Δυτική Αττική, 23 Ιουλίου 2018.

Επισήμως οι Αρχές δίνουν 24 νεκρούς και πάνω από 150 τραυματίες, όμως ο αριθμός αναμένεται να ανέβει αισθητά καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ελέγχουν τις περιοχές από τις οποίες πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι έχουν εντοπιστεί άλλοι 26 νεκροί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ νοσηλεύονται 156 ενήλικες, εκ των οποίων 11 διασωληνωμένοι και 16 παιδιά, κανένας σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, η συντριπτική πλειονότητα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα, ελάχιστοι με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι ζημιές στην περιοχή είναι τεράστιες καθώς πολλά σπίτια έχουν καεί ενώ από το πρωί έχουν αρχίσει οι ρίψεις από αέρος.

Σε μεγάλη τραγωδία, ίσως με ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων ενδέχεται να εξελιχθεί η πυρκαγιά στην περιοχή της Ραφήνας, μετά τον εντοπισμό πολλών τραυματιών και πιθανόν νεκρών ατόμων στο παραλιακό εστιατόριο «Κάβος» στην περιοχή Μάτι, όπου φέρεται να είχαν εγκλωβισθεί εκατοντάδες άτομα (σσ.: υπάρχουν αναφορές για περίπου 700 άτομα που είχαν παγιδευθεί στο εστιατόριο).

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής μιλούν για μία εξαιρετικά σοβαρή όσο και τραγική εξέλιξη και για πολύωρη επιχείρηση διάσωσής τους.

Την ίδια ώρα σημαντικές προσπάθειες  καταβάλλονται για τον απεγκλωβισμό περίπου 300 πελατών -κυρίως αλλοδαπών- σε μεγάλο ξενοδοχείο στο Μάτι όπου υπάρχουν και εκτεταμένες εγκαταστάσεις υγραερίου.

ω9-600x400

Η φωτιά έσβησε κοντά στη θάλασσα όπου εκατοντάδες έσπευσαν να γλυτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τα τις πληγείσες περιοχές κάνοντας αυτοψία ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.