ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ καταγγέλλουν το ΕΛΑΜ

Μετά το ΔΗΚΟ, το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ καταγγέλλουν το ΕΛΑΜ ότι είναι απολογητής του γριβισμού και ότι δίνει συγχωροχάρτι στους προδότες της πατρίδας μας.Unknown-2

Σε δήλωση του ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γ.Λουκαίσης ανέφερε:

«Το ναζιστικό ΕΛΑΜ, ως συνεπής απολογητής και υμνητής του εοκαβητισμού, του γριβισμού και του φασισμού, έδρασε ανάλογα εντός και εκτός της Βουλής. Σήμερα, ως ήταν αναμενόμενο, δεν απέδωσε καμιά τιμή στους ήρωες της δημοκρατικής αντίστασης κατά του πραξικοπήματος. Χθες, μαζί με άλλους, έσπευσε να τιμήσει ως ήρωες τους επιτιθέμενους στο προεδρικό με στόχο την δολοφονία του Μακαρίου.
Ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος, αντί τα απομεινάρια του εοκαβητισμού να ντρέπονται και να κρύβονται, δυστυχώς από του βήματος της Βουλής επιχειρούν να παραδώσουν και μαθήματα πατριωτισμού. Αίσχος!!»

Η ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της καταγγέλλει:

«Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΑΜ δεν μπορεί να ερμηνεύσει με αμεροληψία τα ιστορικά γεγονότα και με τη στάση της ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στους προδότες της πατρίδας μας
Επισημαίνουμε ότι στην ομιλία του εκπροσώπου του ΕΛΑΜ στην ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής:
δεν έκανε καμία αναφορά στο προδοτικό πραξικόπημα,
δεν έκανε καμία αναφορά στην παράνομη δράση της ΕΟΚΑ Β`,
δεν έκανε καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή την οποία προκάλεσε το προδοτικό πραξικόπημα των συνταγματαρχών της χούντας,
ενώ τη χουντική συνομωσία σε συνεργασία με την ΕΟΚΑ Β΄ εναντίον της συνταγματικής νομιμότητας και των δημοκρατικών θεσμών της κυπριακής κυβέρνησης, την απεκάλεσε, απλώς, ως εσωτερική διαμάχη.
Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η ηγεσία του ΕΛΑΜ δεν μπορεί να ερμηνεύσει με αμεροληψία τα ιστορικά γεγονότα και με τη στάση της ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στους προδότες της πατρίδας μας.»