«Φυσιολάτρης» άφησε να τον καταπιεί ανακόντα

 Το φιδι είναι σώο απαντά  στις φιλοζωικές οργανώσεις

Eaten Alive, είναι ο τίτλος της πραγματικής αλλά συνάμα απίστευτης περιπέτειας που θα προβληθεί στο Discovery Channel.
Τι θέμα; Ότι λέει ο τίτλος! Περιγράφει, λεπτό προς λεπτό, την εμπειρία του φυσιολάτρη και εραστή της περιπέτειας, Πολ Ροζόλι, ο οποίος έγινε “τροφή” ενός ανακόντα!anakonta_758337970
Ο άνθρωπος που τον κατάπιε ζωντανό ένα ανακόντα μιλά για την πρωτοφανή εμπειρία του και όχι μόνο!

«Με γράπωσε από το πρόσωπο», λέει ο Ροζόλι σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly «και το τελευταίο πράγμα που είδα ήταν το στόμα της που άνοιξε διάπλατα πριν όλα σκοτεινιάσουν. Στη συνέχεια με άρπαξε, τυλίχτηκε γύρω μου και ένιωσα την στολή να “σπάει” (σ.σ. για το εγχείρημα αυτό φοράει ειδική στολή) και τα χέρια μου να συνθλίβονται. Ήταν απόλυτα τρομακτικό»,

Ο Ροζόλι  ανέφερε επιπλέον ότι είναι συνηθισμένος από τις αντιδράσεις των υποστηρικτών για τα δικαιώματα των ζώων. «Ανθρωποι από όλο τον κόσμο με βρίζουν κάνοντας την ευχή να αρρωστήσω με Έμπολα και να πεθάνω. Θεωρούν ότι είμαι ο Χίτλερ των ζώων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στις επικρίσεις από φιλοζωικές οργανώσεις  ο 26χρονος φυσιολάτρης απαντησε πως το φίδι δεν κακοποιήθηκε και έφυγε σώο στο δάσος του Αμαζονίου  μετά το εγχείρημα.

Το Σαββατοκύριακο, προβάλλεται στις ΗΠΑ το επίμαχο επεισόδιο με τον Ροζόλι. Υποστηρίζει ότι το να «φαγωθεί ζωντανός» από έναν ανακόντα έχει περιβαλλοντικό σκοπό, λέγοντας πως, μετά από χρόνια που έχει περάσει στον Αμαζόνιο παρακολουθώντας το συγκεκριμένο είδος φιδιού, θέλει να εγείρει ενδιαφέρον για την τύχη του.

Η αμερικανική φιλοζωική οργάνωση PETA επέκρινε σφοδρά το εγχείρημα, λέγοντας πως ήταν ουσιαστικά βασανισμός του ζώου, επικίνδυνος για τη ζωή του, για χάρη τηλεθέασης.

Ο παρουσιαστής είχε φορέσει ολόσωμη προστατευτική στολή. Μαζί με το συνεργείο της εκπομπής, είχαν παρασύρει ένα θηλυκό ανακόντα σε ξέφωτο και ο ίδιος, έχοντας αλείψει τη στολή με αίμα γουρουνιού, το προκάλεσε να τον καταπιεί μιμούμενος κινήσεις ζώου.

Η φιλοζωική υπογραμμίζει ότι τα ανακόντα έχουν περιορισμένη «ενέργεια» την οποία επιλέγουν πολύ προσεκτικά πώς θα χρησιμοποιήσουν για το δύσκολο έργο της κατάποσης και της χώνευσης της τροφής τους. Η PETA τονίζει πως το ζώο, «για χάρη τηλεθέασης», χρειάστηκε επιπλέον να σπαταλήσει εξίσου πολύτιμη ενέργεια για να εμέσει, όπως φαίνεται, τον παρουσιαστή.

Μιλώντας πριν την προβολή της εκπομπής, ο Ροζόλι επέμεινε πως το ζώο έφυγε σώο και αβλαβές από το σημείο, επιστρέφοντας μέσα στη ζούγκλα. Υποστηρίζει από την πλευρά του πως έγινε κάθε προσπάθεια να μην ταλαιπωρηθεί το ζώο και επιμένει πως ευρύτερο κοινό θα αναπτύξει ενδιαφέρον για τα ανακόντα, κάτι που δεν μπορούσε να επιτευχθεί με «παραδοσιακά μέσα». «Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολα μέτρα», λέει.