Ο φόβος των εξώσεων έβγαλε τον κόσμο έξω στους δρόμους με πανό

«Να μην περάσει κανένας νόμος που θα αφήσει βορά στους λύκους τα σπίτια των συμπατριωτών μας” διαμήνυσαν οι διαδηλωτές στους βουλευτές

 *Διαδήλωση έξω από τη Βουλή κατά των εκποιήσεων

.Με το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των εκποιήσεων έξω από τη Βουλή, τη στιγμή που συνεδρίαζε η ολομέλεια του Σώματος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κίνημα “Ενάντια στις Εκποιήσεις” και πραγματοποιήθηκε στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η οποία απέκλεισε το δρόμο που διέρχεται μπροστά από τη Βουλή.ÐËÁÔÖÏÑÌÁ ÓÕÍÄÉÊÁËÉÓÔÉÊÙÍ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ÏÑÃÁÍÙÓÅÙÍ - ÊÉÍÇÔÏÐÏÉÇÓÇ ÅÍÁÍÔÉÁ ÓÔÉÓ ÅÊÐÏÉÇÓÅÉÓ

Στη διάρκεια της  εκδήλωσης εγκρίθηκε υπόμνημα-ψήφισμα, το οποίο καλεί τους βουλευτές να φανούν “αντάξιοι των τραγικών καιρών που περνά ο τόπος” και να “μην περάσει κανένας νόμος που θα αφήσει βορά στους λύκους τα σπίτια των συμπατριωτών μας”.

“Η εξουσία σας έχει δοθεί από χιλιάδες ανθρώπους που τώρα κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο”, αναφέρεται στο ψήφισμα, το οποίο ανέγνωσε το στέλεχος του Κινήματος “Ενάντια στις Εκποιήσεις” Γιώργος Κτίστης. Σημειώνεται ότι “δεν είναι η ευθύνη των πολιτών η σημερινή δυσμενής κατάσταση, ας μην την πληρώσει ο καημένος και πολύπαθος λαός μας”.

Επίσης, ζητείται η “αναστολή του βασικού νόμου για ένα χρόνο μέχρι την ψήφιση συνταγματικά έγκυρων νομοθετημάτων που θα κατοχυρώνουν την πρώτη κατοικία , συμπολιτών μας οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση, η δραστική μείωση των επιτοκίων, η παγοποίηση των δανείων και η κατάργηση του παράνομου τόκου υπερημερίας”.

Στο υπόμνημα αναφέρεται επίσης ότι “η Βουλή έχει την τελευταία ευκαιρία να αφαιρέσει από τις τράπεζες το δικαίωμα να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ώστε να αποτραπούν οι μαζικές εκποιήσεις”.

“Οι πραγματικοί αξιωματούχοι πρέπει να εργάζονται με ζήλο και συνέπεια, να προσφέρουν στους ανθρώπους την άνεση και να ζουν με αξιοπρέπεια. Αν δεν το πράξετε και αντί αυτού ψηφίσετε τους νόμους οι οποίοι θα αφήσουν τα σπίτια του κόσμου απροστάτευτα τότε είναι σίγουρο ότι πράξατε ακριβώς το αντίθετο για αυτό που έχετε εκλεγεί”, αναφέρεται στο ψήφισμα.

Τέλος, το Κίνημα «Ενάντια Στις Εκποιήσεις» υπόσχεται ότι δεν θα πάψει να αγωνίζεται “μέχρι να προστατευθεί η κατοικία και του τελευταίου συμπατριώτη μας”.

Σε ομιλία το στέλεχος του Κινήματος “Ενάντια στις Εκποιήσεις”, Παναγιώτης Ζήνωνος είπε ότι “είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι της Τρόικας και των γερακιών που εκπροσωπούν τα λεγόμενα επενδυτικά ταμεία, με λάφυρο τα σπίτια μας”, προσθέτοντας ότι “πίσω από την τάχα αντισυνταγματικότητα των νομοσχεδίων που έδιναν μια στοιχειώδη προστασίας, πίσω από τις αναπομπές της Κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτές οι δεσμεύσεις”.

Ανέφερε ότι “με ευτελή επιχειρήματα όπως είναι οι καθυστερημένες δόσεις για την τάχα επανεκκίνηση της οικονομίας ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια μεγάλη κοινωνία αστέγων” και πρόσθεσε ότι “εμπαίζουν την κοινωνική λογική μας” και “παραβλέπουν το γεγονός ότι οι καθυστερημένες δόσεις, τουλάχιστον στα δάνεια πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτεμαχίων καλλιεργήσιμης γης προέκυψαν από την κρίση που προκλήθηκε από την εγκληματική διαχείριση της οικονομίας από τους ιθύνοντες και πρωτίστως από τους τραπεζίτες”.

Πρόσθεσε ότι “μας λένε καθημερινά ότι πάμε καλά”, αλλά καλά πάνε “οι ελάχιστοι που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται και οι τράπεζες που σώθηκαν με το αίμα του λαού”.

“Ο κόσμος όμως, οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι δεν πάνε καθόλου καλά”, ανέφερε ο κ. Ζήνωνος, καλώντας τους βουλευτές “να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Κυβέρνησης, της Τρόικας και των τραπεζιτών” και “να ταχθούν με το μέρος του λαού”.

Ανέφερε ότι “βρισκόμαστε με το φόβο των εξώσεων από τις κατοικίες μας, εμείς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και ο αγρότης από τα δικά του αγροτεμάχια” και πρόσθεσε ότι “αυτό που άμεσα επίκειται να γίνει” και “προγραμματίζεται από τους οικονομικούς και κρατικούς θεσμούς, ισοδυναμεί με την καταστροφή σε τέτοιο μέγεθος που μόνο πόλεμοι, φυσικές καταστροφές τεραστίων διαστάσεων μπορούσαν να επιφέρουν σε μια κοινωνία”.