Συγκλονίζει την Ιταλία δολοφονία οκτάχρονου που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά

 

 

8B5C79F66B78D063F59AE852F0D31417

To αγοράκι βρέθηκε νεκρό σε χαντάκι έξω από τη Ραγκούζα και η εισαγγελία έχει ανοίξει έρευνα κατ’ αγνώστων για δολοφονία

Με την εισαγγελία να αφήνει κάθε σενάριο ανοικτό, η δολοφονία του οκτάχρονου Αντρέα Λόρις Στιβάλ στη Σικελία έχει βυθίσει την Ιταλία στο σοκ και την εικοτολογία γύρω από το τι μπορεί να συνέβη. Το παιδί είχε βρεθεί νεκρό σε χαντάκι έξω από τη Ραγκούζα της Σικελίας, έχοντας εξαφανιστεί λίγο αφού τον πήγε η μητέρα του στο σχολείο.

Η εισαγγελία έχει ανοίξει έρευνα για ανθρωποκτονία και η νεκροψία επιβεβαιώνει ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και στο παρελθόν, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Η πιο βάσιμη υπόθεση είναι ότι ο δράστης ήταν γνωστός στο παιδί.

Το Σάββατο το πρωί, στις οκτώ, η 25χρονη μητέρα του Αντρέα Λόρις Στιβάλ τον πήγε στο σχολείο του στην κωμόπολη Σάντα Κρότσε Καμερίνα, έξω από την Ραγκούζα της Σικελίας. Η μητέρα τον άφησε στο σχολείο και έφυγε, αλλά το παιδί -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- δεν μπήκε ποτέ μέσα.

Εικόνες από κάμερες αρτοπωλείου που βρισκόταν στην πορεία προς το σχολείο κατέγραψαν την μητέρα με τον μικρό να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση του σχολείου: Αυτό είναι και το τελευταίο επιβεβαιωμένο ίχνος του μικρού.

Όταν γύρισε για να τον πάρει νωρίς το μεσημέρι, έγινε αντιληπτή η απουσία του. Κάτοικοι και αστυνομία ξεκίνησαν να ψάχνουν το παιδί και τελικά, στις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου, κυνηγός που είχε πάρει εθελοντικά μέρος στην έρευνα βρήκε την σορό του οκτάχρονου σε ένα τσιμεντένιο χαντάκι, βάθους παραπάνω από δύο μέτρων, στην άκρη επαρχιακής οδού.

Το σημείο απέχει πλέον των τριών χιλιομέτρων από το σχολείο του μικρού. Όταν βρέθηκε η σορός του, βρισκόταν ήδη σε νεκρική ακαμψία και θεωρείται πως ο θάνατός του επήλθε αργά το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι -τα δύο στοιχεία καθιστούν σχεδόν αδύνατο το ούτως ή άλλως μάλλον απίθανο ενδεχόμενο να έφτασε το παιδί με τα πόδια στο σημείο.

Η οικεία εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα κατ’ αγνώστων για δολοφονία, υπογραμμίζοντας πως άνοιξε προληπτικά την έρευνα και ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας, το παιδί είχε υποστεί βαρύ τραύμα στο κεφάλι και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, και στο παρελθόν. Θεωρείται πιθανότερο ότι το παιδί ακολούθησε κάποιον που γνώριζε αφού τον άφησε η μητέρα του και πριν μπει στο σχολείο.

Η εισαγγελία τόνισε ότι δεν υπάρχουν ύποπτοι. Ο πατέρας του παιδιού βρισκόταν κοντά στη Ρώμη και ενημερώθηκε από τη σύζυγό του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

O κυνηγός που βρήκε το παιδί ανακρίθηκε για σχεδόν τέσσερις ώρες το βράδυ της Κυριακής. Η εισαγγελία ανέφερε πως στην παρούσα φάση δεν θεωρείται ύποπτος, και ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον πολιορκούσαν πως «είπε ό,τι γνώριζε, και είναι ήρεμος». Το αυτοκίνητό του έμεινε στην αστυνομία, ο ίδιος επέστρεψε σπίτι του.

Τις εικασίες έχει επιβαρύνει δήλωση που αποδόθηκε στον πατέρα του μικρού και μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι ξέρει «ποιος ήταν» και πως «θα τον σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια».

Η αστυνομία διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο πατέρας τούς είπε για δολοφονία, λέγοντας πως η συνέχεια της έρευνας αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία.