Θα εισαχθεί σήμερα στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εισαχθεί σήμερα στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Mount Sinai και καλώς εχόντων των πραγμάτων την Τρίτη θα υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς, από τον γνωστό καρδιοχειρουργό, δρα. Ντέιβιντ Ανταμς.CNA_M9f07b38568034d6cab07f384c992db08
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφτασε χθες το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντρη Αναστασιάδη και τους θεράποντες ιατρούς του, Σάββα Καδή και Μαρίνο Σωτηρίου, ενώ την Τρίτη αναμένεται να αφιχθούν κι οι κόρες του. Χθες βράδυ δέχθηκε στο ξενοδοχείο του Μανχάταν όπου έχει καταλύσει τον καρδιολόγο Δρα Γεώργιο Ντάγκα και τους Ελληνες ιατρούς του Mt Sinai, Δρα. Παναγιώτη Μανώλα και Δρα Φλωρεντία Χριστοδουλίδου και συζήτησαν θέματα σχετικά με την κατάστασή του.
Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε αργά το απόγευμα συνομιλία με τους ομογενείς ανταποκριτές που τον επισκέφθηκαν, όπως κάνουν με κάθε επίσκεψη Προέδρου στις ΗΠΑ.
Ο ΠτΔ ήταν ευδιάθετος και σε αρκετές περιπτώσεις αστειευόταν με τους δημοσιογράφους, ενώ είπε πως “το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια” από τη δική του.
“Στις 8 η ώρα το πρωί νομίζω θα εισαχθώ στην κλινική για κάποιες εξετάσεις και ευελπιστώ ότι την Τρίτη – αν όλα πάνε καλά να χειρουργηθώ. Θα μου πουν απόψε. Κανονικά ο προγραμματισμός ήταν για Πέμπτη, αλλά τώρα υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι την Τρίτη. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι διορθώνεται”.
Στο ερώτημα πως νοιώθει σ` αυτή τη περιπέτεια, απάντησε “όπως νοιώθει ο καθένας σε ανάλογη περιπέτεια. Πολύ ανθρώπινα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εγχείρηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραμείνει 4-5 μέρες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο, με την προοπτική να μεταβεί στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα.
” Θα μου κάνετε παρέα και θα σας κάνω παρέα”, είπε γελώντας στους δημοσιογράφους.
Πάντως αύριο αναμένεται να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, που επιστρέφει από το Φανάρι όπου είχε μεταβεί για την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.