Στο απυρόβλητο άφησαν το Βγενόπουλο καταγγέλλει το ΔΗΚΟ

 

Ζητά μαζί με Οικολόγους διορισμό ανακριτών για θέμα Γιωρκάτζιη

 

Το συμβόλαιο της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και τα όσα τα τελευταία 24ωρα βλέπουν το φως, κάθε άλλο παρά επιτρέπουν το άμεσο κλείσιμο της υπόθεσης, όπως αφήνεται σήμερα να νοηθεί στον Τύπο ότι θα επιχειρήσει το Προεδρικό., αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ.vgenopoulos_2
Παράλληλα επεισημαίνει ότι τ α ερωτήματα για την ουσία της υπόθεσης παραμένουν. Και προστίθεται:
Γιατί η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, δεν ανέφερε στα σημειώματα της προς τον Πρόεδρο τη σύγκρουση συμφερόντων με το δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της, στο οποίο εργοδοτείτο και η κόρη της και χειρίζεται νομικές υποθέσεις που αφορούν τον Ανδρέα Βγενόπουλο;
Είναι, πάντως, αξιοπερίεργο το γεγονός ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά το “κούρεμα”, καμία ποινική υπόθεση δεν έχει καταχωρηθεί εναντίον του κ. Βγενόπουλου, καμία έρευνα δεν διενεργείται εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας για τη Λαϊκή Τράπεζα.
Ως εκ τούτου, καθίσταται πλέον φανερό πως μετά το αλαλούμ στην όλη υπόθεση, προκύπτει αδήριτη η ανάγκη για διορισμό ειδικών ανακριτών, οι οποίοι να διερευνήσουν την υπόθεση του συμβολαίου της κ. Γιωρκάτζη.

Να διοριστεί ειδικός ανακριτής για το θέμα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ζητούν οι Οικολόγοι, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης είπε ότι έφτασε η ώρα να διοριστεί ειδικός ανακριτής ο οποίος θα διερευνήσει αυτή την υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια.

«Οι αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει η ίδια η κ. Γιωρκάτζη, οι αντικρουόμενες πληροφορίες από το Προεδρικό, η αναζήτηση μαρτύρων ως εξιλαστήρια θύματα και η σύγχυση από τα έγγραφα τα οποία κατατίθεται στην Επιτροπή Θεσμών οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα ότι κάπου εδώ τελειώνει ο ρόλος της Επιτροπής Θεσμών και πρέπει να ξεκινήσει πλέον η διερεύνηση. Εάν υπάρχουν και ποινικά αδικήματα, όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν και ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε ότι θεωρεί ότι έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια του δημόσιου εξευτελισμού αυτή η ιστορία.

«Είμαστε όλοι σε αυτό το λούκκο που λέγεται εξευτελισμός. Εγώ αν ήμουν απλός πολίτης θα απαντούσα με μια μεγάλη μουντζούρα προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι αχρεία η κατάσταση και η εικόνα που παρουσιάζει και Προεδρικό και Κεντρική Τράπεζα, ακόμα πιστεύω και η Βουλή αν συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι με τις αλλεπάλληλες ανακαλύψεις. Κουράζει και την κοινή γνώμη. Ίσως αυτό επιδιώκουν. Κάπου εδώ πρέπει να πει μια άνω τελεία και να ξεκινήσει το σοβαρό έργο της ανάκρισης και της ανάδειξης της αλήθειας. Όσο το βασανίζει η Βουλή τόσο περισσότερο θα κουράζει και θα απομακρυνθούμε από την αλήθεια. Εξακολουθώ να θεωρώ από την πλευρά της κ.  Γιωρκάτζη ότι είναι υπεύθυνο να καταθέσει την πλήρη αλήθεια γύρω από την πρώτη της καταγγελία που έκανε περί επεμβάσεων και προσπάθεια επηρεασμού της Κεντρικής Τράπεζας», κατέληξε.