Τέξας: Ψυχασθενής ο μακελάρης του Οστιν

Ο ένοπλος που σκότωσε 26 ανθρώπους σε εκκλησία στο Τέξας, χθες Κυριακή, είχε ιστορικό προβληματικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και έγγραφα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και τις μαρτυρίες πρώην συμμαθητών του και μιας πρώην συντρόφου του, τον οποίο κατηγόρησε ότι την παρενοχλούσε. imagew-6.aspx

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, 26 ετών, είχε δικαστεί από στρατοδικείο το 2012 κατηγορούμενος για την κακοποίηση της τότε συζύγου του και του παιδιού του, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και κατόπιν είχε αποταχθεί από την πολεμική αεροπορία, όπου υπηρετούσε, το 2014, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο Τύπου.

Μια πρώην σύντροφός του, δήλωσε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη ότι έβγαιναν για περίπου 4 μήνες όταν εκείνος ήταν 18 ετών και εκείνη 13 ετών και ότι εκείνος την παρενοχλούσε για αρκετό χρονικό διάστημα έπειτα.

Αφού χώρισαν, όπως είπε η ίδια, ο Κέλεϊ της τηλεφωνούσε συνεχώς, έφτιαξε ψεύτικα προφίλ στο Facebook σε μια απόπειρα επανασύνδεσης με εκείνη. Το τελευταίο του μήνυμα προς εκείνη ήταν πριν από περίπου 6 μήνες.

Κάποια στιγμή, όπως περιγράφει, αναγκάστηκε να πάρει την αστυνομία για να τον καταγγείλει, ενώ άλλαξε και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.

Άρχισε να επιδεικνύει μια πραγματικά πολύ περίεργη συμπεριφορά” δήλωσε η 21χρονη.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, ο οποίος αποφοίτησε από το Λύκειο New Braunfels το 2009, υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία από το 2010, στην αεροπορική βάση Holloman στο Νέο Μεξικό.

Πήρε διαζύγιο από την πρώτη σύζυγό του στο Νέο Μεξικό το 2012 και παντρεύτηκε με τη Ντανιέλ Σιλντς στο Τέξας το 2014, λίγο καιρό μετά την απομάκρυνσή του από τον στρατό, σύμφωνα με κρατικά έγγραφα.

Αξιωματούχοι στο Τέξας δήλωσαν ότι υπήρχε “μια οικογενειακή διένεξη” με τα πεθερικά του κι ότι ο Κέλεϊ έστειλε “απειλητικά” μηνύματα από το κινητό του τηλέφωνο.

Την ίδια ώρα, πρώην συμμαθητές του Κέλεϊ ανέφεραν ότι υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, χωρίς να τα διευκρινίζουν.

Ο Κέλεϊ συχνά έκανε αναρτήσεις στο Facebook σχετικά με τον αθεϊσμό και το πυροβόλο όπλο του, σύμφωνα με τον Ράιντ Μόσις, που πήγε στο ίδιο λύκειο με τον Κέλεϊ.

Σε μια από τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του, ο οποίος διεγράφη μετά την επίθεση, διακρίνεται μια φωτογραφία του πυροβόλου με τον Κέλεϊ να γράφει “είναι μια κακιά σκύλα”.

Ο 26χρονος Μόσις επισήμανε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ότι ο Κέλεϊ ήταν “πάντα λίγο μοναχικός”.

“Γνωρίζω ότι οι γονείς του του έδιναν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων στο γυμνάσιο” εξήγησε.

“Πολλοί φίλοι που τον γνώριζαν έλεγαν ότι ήταν πολύ άρρωστος στο μυαλό για να τα βγάλει πέρα με την τελευταία τάξη του λυκείου”.