Γ.Λιλλήκας:«Σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α.»

«Αν ο κ. Αναστασιάδης έχει πειστεί ότι απαιτείται διεθνής Διάσκεψη, πράγμα για το οποίο δεν είμαι  βέβαιος, αυτό να είναι το αίτημα του προς τον ΓΓ ΟΗΕ και όχι επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν. Το αίτημα πρέπει να είναι σύγκληση διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή imagew-5.aspxτων πέντε μονίμων μελών του Σ.Α»

Τα πιο πάνω δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας επισημαίνοντας πως   «τις τελευταίες ημέρες ο  κ. Αναστασιάδης  πέφτει σε αντιφάσεις αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο Κυπριακό. Από τη μια δηλώνει ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν και την άλλη δηλώνει ότι προτού συγκληθεί μια νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό πρέπει να υπάρξει καλή προετοιμασία, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι θέλει και τη συμμετοχή και των πέντε μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μια Διάσκεψη για το Κυπριακό.»
«Αυτό, υποδεικνύει ο Γ.Λιλλήκας , δεν μπορεί να είναι επανάληψη της ίδιας της Διάσκεψηςκαι προσθέτει:

« Για να συμμετάσχουν τα πέντε μέλη του Σ.Α που είναι απαραίτητο και είναι πάγια θέση μου την οποία δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης απέρριπτε στο Εθνικό Συμβούλιο με διάφορα προσχήματα, θα πρέπει όχι να επαναληφθεί  το μοντέλο Διάσκεψης της Γενεύης και του Κρανς Μοντανά αλλά να συγκληθεί Διάσκεψη σε νέα βάση. Αυτή πρέπει να είναι διεθνής Διάσκεψη. Κατά συνέπεια, ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει.
Όταν στέλνει στον Γ.Γ ΟΗΕ και στη διεθνή κοινότητα αντιφατικά μηνύματα τότε δεν μπορεί να αναμένει θετικές εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι καθοριστικής σημασίας, αν έχει πειστεί ότι απαιτείται διεθνής Διάσκεψη, πράγμα για το οποίο δεν είμαι  βέβαιος, αυτό να είναι το αίτημα του προς τον ΓΓ ΟΗΕ και όχι επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν. Το αίτημα πρέπει να είναι σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α.»