Ν.Παπαδόπουλος: Η Κύπρος έχει το όγδοο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο

Τις προτεραιότητες του με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, ανέδειξε ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας χτες βράδυ σε μαζική πολιτική συγκέντρωση, στη Γαλάτα.imagew-2.aspx
Απευθυνόμενος σε πλήθος κόσμου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι οι δυνάμεις της αλλαγής και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που σχηματίζεται καθημερινά, «εργάζονται με στόχο την αλλαγή που θα οδηγήσει σε αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, ανάπτυξη, δουλειές για όλους και βελτίωση της πραγματικής οικονομίας. Αλλαγή που θα δώσει οριστικές λύσεις στα μακροχρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι των ημιορεινών και ορεινών περιοχών της Κύπρου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «δεν πρέπει να συγχύζουν κάποιοι τα οικονομικά του κράτους με τα οικονομικά των πολιτών», ενώ, είπε  ευθέως ότι «ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του επικαλούνται ένα δήθεν «success story», το οποίο υπάρχει μόνο στα μυαλά των υπουργών. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική», τόνισε και εξήγησε ότι η Κύπρος έχει το όγδοο μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο, κατέχει την πρώτη θέση στο ιδιωτικό χρέος εντός της Ε.Ε., την πρώτη θέση κατά κεφαλήν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, παγκοσμίως, ενώ το 1/3 των συμπολιτών μας βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Καταλήγοντας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε: «Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, εμείς έχουμε σχέδιο. Ο στόχος μας είναι η αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την οικονομική κατάρρευση του 2013. Αυτή η αποκατάσταση θα επιτευχθεί με προτάσεις πολιτικής, όπως είναι η εισήγησή μας για αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και του υψηλότερου επίπεδου ιδιωτικού δανεισμού στην Ευρώπη. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων έτσι ώστε να μεταφερθούν κάποια από αυτά τα κόκκινα δάνεια εκεί. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η διαγραφή δανείων ή και μέρος δανείων, θα απαλλαγούν εγγυητές, ενώ οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να αντιμετωπίσουν με επιείκεια τα κυπριακά νοικοκυριά».