Κ. Μαυρίδης: Το κράτος δικαίου της ΕΕ παραβιάζεται στην Κύπρο

Παρέμβαση για την κατάφορη παραβίαση του κράτους δικαίου στην Κύπρο, είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στη συζήτηση για τον Έλεγχο της Εφαρμογής του k-mavridis-pros-soults-lypiro-na-prosfoneite-proedro-ton-akintziΔικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2015, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Αρχικά, ο Ευρωβουλευτής συνεχάρηκε τον εισηγητή της έκθεσης, ιδιαίτερα για την αναφορά στα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών τα οποία παραβιάζονται από την οικονομική κρίση. Επιπλέον, στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι: «Το κράτος δικαίου είναι το υπέρτατο συμφέρον των ευρωπαίων πολιτών. Η εφαρμογή του κράτους δικαίου είναι πρωτίστως αρμοδιότητα και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτό δεν είναι θεωρητικό ζήτημα αλλά είναι πρακτικό ζήτημα». Ακολούθως, υπογράμμισε ότι «οι αποφάσεις δικαστηρίων της ΕΕ, που αφορούν θεμελιακά δικαιώματα παραβιάζονται και δεν εφαρμόζονται στην Κύπρο».

Αναφερόμενος ειδικά για τον τραπεζικό τομέα που αφορά και την Κύπρο, ο Κύπριος ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι Ευρωπαϊκές οδηγίες για τις παράνομες τακτικές και τις ρήτρες των τραπεζών δεν εφαρμόζονται με τον ίδιο συνεκτικό τρόπο σε όλη της ΕΕ.

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης, επεσήμανε ότι: «Η ΕΕ με βάση την συνθήκη της Λισαβόνας , είναι χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης. Αυτό είναι το όραμα μας, αυτό μας ενώνει»