Να μην περάσει ο αγωγός Φ.Α.μέσω Τουρκίας

Εντονες αντιδρασεις προκάλεσαν δηλώσεις του Τούρκου προέδρου με τις οποίες απειλεί να κλείσει τον αγωγό πετρελαίου στους Κούρδους του Ιράκ για να μην μορουν να εξάγουν το πετρέλαιο. imagew-7.aspx

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της σημειώνει ότι οι πράξεις και ενέργειες του Ερντογάν να βοηθήσουν κάποιους να αντιληφθούν πως δεν μπορεί να περάσει μέσω Τουρκίας ο αγωγός ΦΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος χθες ανάμεσα σε άλλα απείλησε το Ιράκ σημειώνοντας:

«θα κλείσουμε και τις κάνουλες του πετρελαίου για να δούμε τότε η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ πού θα πουλάει το πετρέλαιο της».

Οι πράξεις και οι ενέργειες του Ερντογάν ελπίζουμε να  βοηθούν κάποιους να αντιληφθούν πως η όποια όδευση αγωγού Φυσικού Αερίου προς την ΕΕ μέσω Τουρκίας θα καταστήσει την Τουρκία τον αποκλειστικό ρυθμιστή της ροής του αερίου προς τη Δυτική Ευρώπη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εάν υπάρχουν πολιτικά κόμματα ή και πολιτικοί που εξακολουθούν να έχουν αυτή τη θέση  και καλά θα είναι να προβληματιστούν και να κάνουν δεύτερες σκέψεις, καταλήγει η ΕΔΕΚ

Για το ίδιο θέμα η .Ελένη Θεοχάρους αναφερόμενη στη  δήλωση Ερντογάν περί του αγωγού φυσικού αερίου, τονίζει ότι πρέπει να “κλείσουμε την κάνουλα” στους θαυμαστές του Ερντογάν στη χώρα μας.
«Να δούμε τώρα πως θα εξάγουν το πετρέλαιο τους. Την κάνουλα την έχουμε εμείς» δήλωσε ο Ερντογάν σχολιάζοντας το Κουρδικό Δημοψήφισμα.
Αυτή και μόνο η φράση επιβάλλει την απομάκρυνση από την πολιτική ζωή της χώρας μας όλων εκείνων που στήριξαν φανατικά την κατασκευή αγωγού κυπριακού φυσικού αερίου προς την Τουρκία.
Ο λαός  οφείλει να θυμάται πάντα την πολιτική αυτή ακρισία και ευενδοτότητα των θαυμαστών του Ερντογάν και να τους εκδιώξει από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Γιατί πάρα πολλές αποφάσεις τους μέχρι στιγμής υπήρξαν καταστροφικές.