Kαταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στις Κ.Αερογραμμές

*Δεν συγκροτείται Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις ενώ οι δύο αρμόδιοι Υπουργοί πιέζουν να πωληθούν στην κυβέρνηση το όνομα, το έμβλημα και οι εμπορικές επωνυμίες των ΚΑ !

 

Την άμεση πώληση του ονόματος,   των εμπορικών επωνυμιών και του εμβλήματος με το αγρινό των Κυπριακών Αερογραμμών και την αγορά τους από την ίδια την κυβέρνηση απαιτούν πιεστικά ο Υπουργός Οικονομικών και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων από την Εταιρεία.Κυπριακές_Αερογραμμές71 Η ολοκλήρωση αυτής της πράξης με την αγορά των εμπορικών επωνυμιών από την κυβέρνηση έναντι τιμήματος που θα καθοριστεί,   κρίνεται ως αναγκαία στην όλη διαδικασία ξεπουλήματος που έχει τροχοδρομηθεί. Κι αυτό γιατί μόλις ανακοινωθεί η απόφαση της Ε.Ε. που αναμένεται να είναι καταδικαστική για την Εταιρεία, τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα βρίσκονται στα χέρια της Κυβέρνησης για να μπορέσει να τα εκμεταλλευτεί και να τα μεταβιβάσει , είτε υπενοικιάσει σε τρίτους ενδιαφερόμενους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν προχωρούν με την ταχύτητα που επιθυμούν οι κ.κ. Χάρης Γεωργιάδης και Μάριος Δημητριάδης. Η διστακτικότητα και η κωλυσιεργία   αποδίδονται στις έντονες διαφωνίες που επικρατούν ανάμεσα στην μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία δεν θέλουν να γίνονται συμμέτοχοι στις μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις οποίες έντονα διαφωνούν. Αυτός   είναι και ο λόγος της άρνησης τους να προσέλθουν στην καθορισμένη συνεδρία της περασμένης βδομάδας που αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας . Παρόμοια στάση αναμένεται ότι θα τηρήσουν και την ερχόμενη Τρίτη που είναι καθορισμένη νέα συνεδρία του Δ.Σ., γεγονός που αν επαληθευτεί   θα δημιουργήσει νέα κρίσιμα και ενδεχομένως ανυπέρβλητα προβλήματα που θα πυροδοτήσουν καταιγιστικές εξελίξεις. Είναι προφανές ότι αυτή η κατάσταση προκαλεί σοβαρή εμπλοκή στην ομαλή λειτουργία των Κυπριακών Αερογραμμών.

Μετά τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Μάκη Κωνσταντινίδη, με τις οποίες εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη απαρτία του Συμβουλίου , αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές ότι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών , δεν αποκλείεται να υπάρξει άμεση αντίδραση από το Προεδρικό. Είναι πολύ πιθανόν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είτε να τους καλέσει και να τους υποχρεώσει να στηρίξουν τις αποφάσεις των Υπουργών του, είτε θα τους υποχρεώσει να παραιτηθούν και να προχωρήσει σε αντικατάστασή τους. Μεγάλο ερωτηματικό είναι και το τί θα πράξει υπό αυτές τις περιστάσεις ο πρόεδρος της Εταιρίας, ο οποίος ανέλαβε το πηδάλιο στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας των ΚΑ και ουσιαστικά αφέθηκε μόνος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, λειτουργώντας ανάμεσα σε διαταγές που του υπαγορεύουν οι δύο Υπουργοί από τη μια ενώ από την άλλη δέχεται συνεχώς τα πυρά της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ.   και των πέντε Συντεχνιών.

Στην ατζέντα της Τρίτης είναι και πάλι το θέμα του έκτακτου σχεδίου διάσωσης της Εταιρίας που ο ίδιος ο κ. Κωνσταντινίδης έχει καταρτίσει για τη μείωση του στόλου στα τρία αεροπλάνα και την δραματική μείωση του προσωπικού καθώς και των απολαβών των πιλότων στο μισό σε σύγκριση με ότι παίρνουν σήμερα και 15% μείωση για το υπόλοιπο προσωπικό. Επίσης θα συζητηθεί η απαίτηση για προσδιορισμό τιμής και πώληση στην κυβέρνηση των εμπορικών επωνυμιών, του ονόματος και του εμβλήματος της Εταιρείας για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Ακόμη υπάρχει εκκρεμότητα για το θέμα του Ταμείου Προνοίας που είναι ελλειμματικό κατά €14 εκ. και ανάμεσα στο προσωπικό επικρατεί πρωτοφανής αναβρασμός, που κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί.