Την υποκρισία των Δυτικών αντικατατοπτρίζουν οι δηλώσεις Μέρκελ για Ρωσία

merkel_345

Ελεος  υποκριτές. Αντί να στρέψει τα πυρά της εναντίον της Τουρκίας που με τη δύναμη του ισχυρού κατέχει εδάφη μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. όπως στην περίπτωση της Κύπρου, πολυβολεί κατά της Ρωσίας

Η υποκρισία των δυτικών  αντικατοπτρίζεται σε όλο της το μεγαλείο στις δηλώσεις της καγεκλαρίου  της Γερμανίας  η οποία επέκρινε την πολιτική του «νόμου του ισχυρού» που -όπως είπε- εφαρμόζει η Ρωσία, αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ουκρανία και την Κριμαία. Η Μέρκελ μία από τις ηγέτιδες της Ε.Ε. ποτέ μέχρι σήμερα δεν έκανα παρόμοιες σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας η οποία με  τη δύναμη των όπλων και του ισχυρού καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατακρατεί  εδάφη μιας χώρα μέλος της ΕΕ όπως στην περίπτωση της Κύπρου.

Για τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, η Μέρκελ είπε ότι «δεν αποτελούν αυτοσκοπό», καθώς επιβλήθηκαν «μόνον όταν κατέστησαν αναπόφευκτες».«Το Βερολίνο θα συνεχίσει να επιδιώκει τον διάλογο με τη Ρωσία» διαβεβαίωσε.«Για εμάς οι γειτονικές χώρες είναι εταίροι, όχι σφαίρες επιρροής» επέμεινε σήμερα, αναφερόμενη στην κατηγορία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η ΕΕ επεμβαίνει στις γειτονικές της χώρες.«Πιστεύουμε στην ισχύ του δικαίου, όχι στο δίκαιο του ισχυρού» προσέθεσε η Μέρκελ.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έγιναν από την Πολωνία, όπου παρέστη σε τελετή για την 25η επέτειο από την ιστορική συμφιλίωση της Γερμανίας με τον ανατολικό της γείτονα.

Στην πολωνική πόλη Κσίζοβα ο τότε καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ είχε παραστεί σε θεία λειτουργία την 12η Νοεμβρίου 1989, δύο ημέρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, μαζί με τον πρώτο μη κομμουνιστή πρωθυπουργό της σύγχρονης ιστορίας της Πολωνίας, Ταντέους Μαζιοβιέτσκι.

Η συνάντηση εκείνη είχε ερμηνευθεί ως επίδειξη της βούλησης των δύο πλευρών να προωθήσουν τη «συμφιλίωση» τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Εύα Κόπατς εξάλλου δήλωσε ότι «δεν είμαστε όμηροι της ιστορίας μας», επιχειρηματολογώντας ότι οι δύο χώρες, η Πολωνία και η Γερμανία, κέρδισαν πολλά μετά τη συμφιλίωση. «Όταν συναντιόμαστε τώρα το κάνουμε ως γείτονες, εταίροι και φίλοι».

Εν τω μεταξύ, ο γγ του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ έκρινε ότι δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο στην προσπάθεια του Βερολίνου να αποκαταστήσει μια «εποικοδομητική σχέση» με τη Μόσχα.«Δεν υφίσταται καμιά αντίφαση ανάμεσα στο να τάσσεται (η Γερμανία) υπέρ μιας πιο σθεναρής πολιτικής από μέρους του NATO και ταυτόχρονα να επιδιώκει μια πιο εποικοδομητική σχέση με τη Ρωσία» είπε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πάντως, η Μόσχα προειδοποίησε για μια ακόμα φορά τις ΗΠΑ ότι εάν επέλεγαν να προμηθεύσουν με όπλα τις κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας, θα παραβίαζαν τις διεθνείς συμφωνίες και θα προκαλούσαν αποσταθεροποίηση.